Antena Căutare

Fenomen rar, odată cu echinocţiul de primăvară! Ziua va fi mai lungă: Ce schimbări vom resimți

Românii au admirat o super lună plină, mai mare şi mai strălucitoare ca niciodată. Pentru prima dată în ultimele patru decenii, fenomenul se produce în acelaşi timp cu echinocţiul. Începând de astăzi, ziua va fi din ce în ce mai lungă, noaptea se va scurta, iar noi ne încărcăm cu energia primăverii.

Românii au admirat o super lună plină, mai mare şi mai strălucitoare ca niciodată. Pentru prima dată în ultimele patru decenii, fenomenul se produce în acelaşi timp cu echinocţiul. Începând de astăzi, ziua va fi din ce în ce mai lungă, noaptea se va scurta, iar noi ne încărcăm cu energia primăverii. Ce schimbări putem resimţi odată cu acest fenomen?

Pentru prima dată din 1981 Luna Plină coincide cu Echinocţiul de Primăvară

Atenţie însă, în această perioadă, dormim mai puţin, iar somnul nu este de calitate. De asemenea, suntem mai emoţionali, iar dispoziţia şi deciziile pe care le luăm se pot schimba de la o clipă la alta. Este şi motivul pentru ca se spune că, acum, oamenii devin „lunatici", deoarece energia este mai puternică decât de obicei.

De acum însă, odată cu echinocţiul, când Pământul se află cel mai aproape de Soare, totul se trezeşte la viaţă şi ne putem bucura de energiile primăverii. Strămoşii daci aveau numeroase ritualuri în această perioadă. Celebrau pământul, natura şi fertilitatea.

Echinocțiul de primăvară, începutul anului agrar

Conform tradiţiei populare,echinocţiul de primăvară reprezintă un moment de armonie şi echilibru,în care ziua şi noaptea sunt într-o balanţă perfectă. Acesta mai este supranumit şi începutul anului agrar.

Echinocţiul reprezintă şi încheierea iernii astronomice. Iar de Superlună, ultima din cele trei de la începutul anului, s-au bucurat şi oamenii din toată lumea, care au avut parte de privelişti spectaculoase!

A apărut câinele perfect! Chinezii „au adus pe lume” cel mai performant patruped polițist cu ajutorul clonării!... Cel mai tare test! Ce spune cifra zilei de naștere, despre personalitatea ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x