Antena Căutare

Fenomen spectaculos pe platoul Bucegi! "Marea de nori" a inghitit muntii

Un spectacol ireal se da zilele acestea sus, in munti. Pe platoul Bucegilor, norii infasoara totul intr-o mare de ceata, spumoasa si densa, care inghite muntii pana sus, pe creste, cu tot cu paduri. Fenomenul cheama "marea de nori" si este pe cat de rar, pe atat de spectaculos.

Invaluiti de o ceata groasa, muntii parca sunt imbibati de o spuma cenusie. La peste 2000 de metri altitudine, pe platoul Bucegilor, ceata se transforma intr-o guma de sters, care reteaza totul in cale. Varfurile brazilor par decolorate, spalacite, iar din telescaun, imaginea devine apocaliptica.

Intre acesti munti, exista si marea ca din vata, un fenomen meteo rar, numit "marea de nori", cauzat, in general, de nori Stratocumulus sau Stratus, care dau precipitatii sub forma de burnita sau ploaie slaba.

Pe malul marii de nori, oamenii locului au ajuns sa cunoasca fenomenul ca in palma.

Momentul prielnic ar fi dimineata, la prima ora, la rasaritul soarelui. Si la apus, cand soarele, cu ultimile puteri, lumineaza inspre vale.

Si Clujul a fost cuprins de-o ceata densa zilele acestea, prin care soarele abia a reusit sa strabata. Rationali si tehnici, meteorologii spun ca fenomenul e obisnuit pentru aceasta perioada si va mai dura cateva zile. Le mai ramane visatorilor sa se bucure de ea sau soferilor sa o conteste.

Reteta traditionala de curcan pentru Ziua Recunostintei... Traieste de o viata intreaga intr-o cusca! O femeie din Marea Britanie este alergica la tehnologie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x