Antena Căutare

Fiara marină, de 17 metri, adusă la mal de poluarea cu gudron. Puțini și-au dat seama ce este

Cei aflați în apropierea unei plaje de pe litoralul israelian au avut parte de o priveliște dezolantă.

balena de 17 metri ucisa de poluarea cu gudron de pe plajele israelului Galerie
O balenă lungă de 17 metri a ajuns pe una dintre plajele rezervației Nitzanim din estul Israelului | Profimediaimages.ro

O balenă lungă de 17 metri a ajuns pe una dintre plajele rezervației Nitzanim din estul Israelului. Conform specialiștilor, animalul ar fi fost ucisă de apa otrăvită, zona fiind cunoscută ca una afectată serios de poluarea masivă, inclusiv cu gudron.

În ultimele săptămâni, litoralul israelian, de-a lungul coastei mediteraneene, de la Galileea la Ashkelon, a fost poluat cu cantități uriașe de gudron. Din păcate, sursa nu este cunoscută, însă autoritățile bănuiesc că substanța a fost descărcată ilegal de navele cisternă din regiune.

Citește și: Ce animal vezi în imagine? Ai putea paria că este o oaie, dar te înșeli

Gudronul a ajuns și pe plaje

La începutul lunii februarie 2021, autoritățile israeliene luau decizia să curețe litoralul de la Marea Mediterană după ce s-a descoperit deversări a poate sute de tone de bitum de pe o navă.

La vremea respectivă, vânturile puternice şi valurile neobişnuit de mari zguduiau coasta israeliană, ducând la deversarea a unor cantități mari de gudron pe plaje, de la Rosh HaNikra, lângă Liban, până la Aşkelon, la marginea Fâşiei Gaza.

Pentru minimizarea daunelor, coastele țării au fost străbătute de voluntari și cadre militare pentru a elimina substanța poluabilă de pe plaje.

Citește și: A cheltuit 1 milion de dolari pe 37 de operații la față. Ce s-a întâmplat cu chipul tânărului în copilărie

De ce a murit balena

După găsirea cadavrului, specialiștii au prelevat probe de la animal pentru a determina cauza morții.

În timpul autopsiei, s-a găsit lichid pe bază de ulei în plămânii balenei şi, deşi nu a fost în mod sigur legat de moartea sa, o analiză a momentului în care a murit balena poate ajuta la lămurirea misterului.

Citește și: Adolescenta căreia îi dispar oasele. De ce condiție extrem de rară și dureroasă suferă

Aceasta va stabili dacă balena a murit înainte sau după ce substanțele periculoase au ajuns în apele Mării Mediterane.

Ce animal vezi în imagine? Ai putea paria că este o oaie, dar te înșeli... Ona Artist e celebră, e frumoasă, dar nu poate avea un prieten. Motivul bizar pentru care toți o evită pe femeie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x