Antena Căutare

Floarea de colț, sărbătorită de Google prin doodle-ul de astăzi, 5 martie

Cu toții am auzit de Floarea de colț, acea minunăție a naturii, protejată prin lege, care se găsește foarte rar.

Cu toții am auzit de floarea de colț, acea minunăție a naturii, protejată prin lege, care se găsește foarte rar. Astăzi, este sărbătorită de Google printr-un doodle special. Iată de ce este atât de importantă.

Floarea de colț este cunoscută sub numele de floarea „edelweiss”, cuvânt de origine germană. „Edel” înseamnă „nobil” și „weiss” se traduce prin cuvântul „alb”.

Cuvântul „edelweiss” a fost descoperit pentru prima dată în scris pe 5 martie 1784. Acesta este și motivul pentru care este sărbătorită astăzi, la 234 de ani de când Floarea de colț este recunoscută în mod oficial.

Leontopodium nivale, cunoscută popular sub numele floare de colț, înflorește numai în lunile de vară, din iunie până în septembrie. Forma sa caracteristică este aceea de dublă-stea și este extrem de ușor de recunoscut atât în ​​natură, cât și în folclor.

În România planta ajunge doar până la înălţimea de maximum 20 de centimetri, ea poate creşte în alte ţări până la 50-80 de centimetri.

Floarea de colț, sărbătorită de Google prin doodle-ul de astăzi, 5 martie
Foto: Thomas Mathis

În România, floarea de colț poate fi întâlnită în Munţii Maramureşului şi Munţii Rodnei, Obcinele Bucovinei, Rarău, Ceahlău, Ciucaş, Munţii Bucegi, Făgăraş, Cozia şi Retezat.

Doodle-ul aniversar, de astăzi, creat de Google aparține artistei din Kassel, Rita Fürstenau, și prezintă floarea edelweiss într-un design tradițional alcătuit din cusături încrucișate.

Floarea de colț, sărbătorită de Google prin doodle-ul de astăzi, 5 martie

Cel mai renumit fizician face o declarație uimitoare! Teoria lui te va surprinde... De ce este floarea de colţ SIMBOLUL IUBIRII. Este declarată din 1993 monument al naturii, în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x