Antena Căutare

FNT - Neculai Constantin Munteanu şi Emil Hurezeanu, foşti redactori ai Radio Europa Liberă, întâlnire istorică la 30 de ani de la căderea comunismului

La 30 de ani de la căderea comunismului, Festivalul Naţional de Teatru şi Radio Europa Liberă organizează sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 12.30, în Sala Marea a HUB-ului FNT (Hanul Gabroveni - ARCUB), o întâlnire istorică iar gazdele evenimentului vor fi Neculai Constantin Munteanu şi Emil Hurezeanu, foşti redactori ai postului de radio.

La 30 de ani de la căderea comunismului, Festivalul Naţional de Teatru şi Radio Europa Liberă organizează sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 12.30, în Sala Marea a HUB-ului FNT (Hanul Gabroveni - ARCUB), o întâlnire istorică iar gazdele evenimentului vor fi Neculai Constantin Munteanu şi Emil Hurezeanu, foşti redactori ai postului de radio.

În cadrul evenimentului, vor putea fi reascultate o selecţie de materiale audio din Arhiva de Aur a postului Radio Europa Liberă şi, de asemenea, vor fi proiectate materiale multimedia din istoria recentă (post-decembristă), precum şi o galerie de fotografii cu chipuri celebre ale celor pe care-i auzeam la radio, de cele mai multe ori pe ascuns, anunţă organizatorii FNT.

Festivalul, în această ediţie care este dedicată libertăţii şi celor 30 de ani care au trecut de la dobândirea ei, îşi manifestă, prin organizarea acestui eveniment, preţuirea şi respectul pentru Radio Europa Liberă, pentru oamenii ei şi forma lor de rezistenţă. Amfitrionii evenimentului vor fi Neculai Constantin Munteanu şi Emil Hurezeanu - pentru prima oară împreună după treizeci de ani.

De la Radio Europa Liberă, ascultătorii au aflat că Revoluţia a izbucnit la Timişoara, iar Bucureştiul a ieşit în stradă.

Radio Europa Liberă (Radio Free Europe/ RFE) a fost fondată în 1950 şi a început să emită iniţial în Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, România şi Ungaria. Trei ani mai târziu, Radio Liberty (RL) şi-a început emisiile către Uniunea Sovietică, în limba rusă şi în alte 15 limbi naţionale. Din 1975, RFE/RL a putut fi recepţionată şi în Estonia Letonia şi Lituania.

După căderea comunismului, deşi s-a vorbit de îndeplinirea misiunii iniţiale a acestui post de radio, mulţi dintre oficialii noilor administraţii democratice din Europa Centrală şi de Est şi din Federaţia Rusă au încurajat nevoia de continuă informare întru obiectivele concrete ale emisiilor realizate RFE/RL le, cu precădere în perioadele de tranziţie ale acestor naţiuni spre democraţie. Pe măsură ce statele din fostul lagăr socialist şi-au consolidat sistemul democratic şi multe dintre acestea au intrat în NATO, RFE/RL a considerat că şi-a atins misiunea, iar emisia studiourilor a fost închisă pe rând în mai multe ţări. În România, Radio Europa Liberă şi-a încheiat activitatea în 2008. După un deceniu, în 14 ianuarie 2018, Radio Europa Liberă şi-a redeschis redacţia de la Bucureşti, reluându-şi emisia.

În prezent, RFE/RL - Radio Europa Liberă si Radio Liberty - se bazează pe reţelele sale de reporteri locali pentru a oferi ştiri şi informaţii corecte pentru peste 43 milioanne de oameni, în 25 de limbi şi 21 de ţări în care libertatea mass-media este restricţionată, sau unde presa profesionistă nu este încă dezvoltată în întregime. Doar anul trecut (2018) articolele (video) RFE/RL au fost vizionate de peste 2,6 miliarde de ori pe Facebook şi YouTube.

RFE/RL este o companie media independentă editorial, fondată printr-un grant oferit de Congresul Statelor Unite ale Americii prin intermediul U.S. Agency for Global Media.

Sursa : news.ro

Când a văzut ce a adus pe lume, mama a împietrit de durere! Din cauza unei afecțiuni groaznice, copilul pare că are nu u... O tânără i-a dat SMS fratelui care murise se șase luni! A primit un răspuns ce i-a schimbat viața complet...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x