Antena Căutare

Galerie FOTO: Oase lungi de cinci metri, cozi și vertebre! Fosile de dinozauri, vechi de 180 milioane de ani, au fost descoperite în China

Două fosile de dinozaur din perioada Jurassic au fost descoperite în provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, informează agenția Xinhua.

Galerie FOTO: Oase lungi de cinci metri, cozi și vertebre! Fosile de dinozauri, vechi de 180 milioane de ani, au fost descoperite în China Galerie
| news.xinhuanet.com/

Două fosile de dinozaur din perioada Jurassic au fost descoperite în provincia Yunnan, din sud-vestul Chinei, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

Cele două fosile identificate aparțin speciilor Lufengosaurus Magnus și Lufengosaurus Huenei, potrivit Institutului de Paleontologie și Paleoantropologie a Vertebratelor. Ele au fost descoperite luna trecută în timpul lucrărilor de infrastructură rutieră din județul Lufeng, provincia Yunnan.

Dimensiuni impresionante ale fosilelor descoperite în China

Fosila de Lufengosaurus Magnus are peste cinci metri lungime, trei vertebre sacrale, 13 vertebre dorsale, 22 vertebre coccigiene și picioarele din spate complete. Se estimează că fosila descoperită ar fi avut o lungime totală de nouă metri, a explicat Wang Tao, director al departamentului de protecție a patrimoniului geologic din cadrul biroului de resurse funciare din județul Lufeng.

Arheologii au realizat măsurători ale fosilelor

Cealaltă fosilă a fost găsită la numai 500 de metri distanță. Din aceasta s-au păstrat timp de 180 milioane de ani două cozi, două vertebre dorsale și două vertebre coccigiene.

"Vom continua conservarea 'in situ' construind un muzeu pe locul excavației", a anunțat Wang într-o declarație pentru agenția de presă Xinhua.

TEST simplu de logică! 8 din 10 nu găsesc soluția. Ia o foaie și un pix și vezi ce rezultat obții... O combinație făcută în casă, mai eficientă decât orice spray pentru geamuri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x