Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

„Am lovit-o și nu-mi pare rău!”. Calvarul prin care a trecut autoarea cărților „Harry Potter”! Fostul soț al lui J. K. Rowling, declarații năucitoare!

J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, a intrat în mijlocul unei controverse uriașe, pe tema persoanelor transsexuale, și a dezvăluit că a fost victima violenței domestice și a unui atac sexual. Fostul ei soț a făcut declarații năucitoare.

J.K. Rowling, autoarea cărților „Harry Potter”, alături de fostul ei soț.

După ce în decembrie şi-a arătat sprijinul faţă de o cercetătoare care a publicat online mai multe mesaje împotriva persoanelor transsexuale, acum J.K. Rowling a sărit din nou în mijlocul controversei pe această temă.

Cum a supărat J.K. Rowling comunitatea LGBT

Autorea cărților „Harry Potter” a comentat un articol apărut pe platforma Devex, intitulat „Opinion: Creating a more equal post-COVID-19 world for people who menstruate” (Opinie: Crearea unei lumi post-Covid-19 egale pentru oamenii care au menstruaţie, n.r.).

„«Oameni care au menstruaţie». Sunt sigură că exista un cuvânt pentru aceşti oameni. Să mă ajute cineva”, a notat scriitoarea.

Utilizatorii de Twitter au reacţionat prompt, caracterizând comentariul ei ca „anti-trans” şi „transfob”, pentru că persoanele transgender şi non-binare pot avea menstruaţie.

J.K. Rowling a revenit criticând ideea că sensul biologic al unei persoane nu este real. „Dacă sexul nu este real, nu există atracţie faţă de acelaşi sex. Dacă sexul nu este real, realitatea trăită de femei la nivel global este ştearsă. Cunosc şi iubesc oamenii trans, dar ştergând conceptul de sex înlătură capacitatea multora de a discuta vieţile lor. Nu înseamnă ură să spui adevărul”.

Ea a adăugat că respectă dreptul persoanelor trans de a trăi aşa cum doresc şi i-a înfruntat pe cei care au numit-o TERF - feministă radicală care exclude persoanele trans.

„Respect dreptul fiecărei persoane trans să trăiească aşa cum simte că este autentic şi confortabil pentru ea. Aş mărşălui cu voi, dacă aţi fi discriminate pe baza faptului că sunteţi trans. În acelaşi timp, viaţa mea a fost conturată de faptul că sunt femeie. Nu cred că este duşmănos să spun asta”.

Scriitoarea J.K. Rowling, din nou criticată pentru mesaje anti-transsexuali​

Organizaţia GLAAD a precizat că autoarea s-a alăturat unei ideologii care „cu bună ştiinţă denaturează fapte despre identitatea genului şi despre oamenii trans. În 2020, nu există scuză pentru vizarea persoanelor transsexuale”.

„Am lovit-o și nu-mi pare rău!”. Calvarul prin care a trecut autoarea cărților „Harry Potter”! Fostul soț al lui J. K. Rowling, declarații năucitoare!

J.K. Rowling: „Mi-aș fi schimbat sexul, dacă m-aș fi născut mai târziu”

Ulterior, într-un eseu, J.K. Rowling a scris despre propriile lupte cu sexismul și misoginismul, iar citirea relatărilor despre disforia de gen de către bărbații trans a făcut-o să se întrebe „dacă s-ar fi născut 30 de ani mai târziu şi eu probabil aş încercat să fac tranziția”.

„Presiunea de a scăpa de sexul feminin a fost uriașă. M-am luptat cu Tulburarea Obsesiv Compulsivă severă ca adolescentă. Dacă aș fi găsit o comunitate și simpatie online pe care nu le puteam găsi în mediul meu imediat, cred că aș fi putut fi convinsă să mă transform în fiul pe care tatăl meu l-a spus deschis că l-ar fi preferat”, a scris J.K. Rowling.

Autoarea seriei „Harry Potter” a confirmat pentru prima dată că a suferit agresiuni sexuale la vârsta de 20 de ani.

„Amintirile unei agresiuni sexuale grave pe care am suferit-o la vârsta de 20 de ani au recidivat în buclă. Asaltul respectiv s-a întâmplat la un moment dat și într-un spațiu în care eram vulnerabilă. Nu puteam să închid acele amintiri. Dacă ai putea intra în capul meu și ai înțelege ce simt când am citit despre o femeie trans care moare în mâinile unui bărbat violent, ai găsi solidaritate”, a scris J.K. Rowling, care a vorbit de multe ori și despre căsnicia nefericită, cu violență domestică, pe care a avut-o înainte de a cunoaște faima.

Ce declarații năucitoare a făcut fostul soț al scriitoarei J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”

Primul soț al lui J.K. Rowling, jurnalistul portughez Jorge Arantes, cu care a fost căsătorită între anii 1992 și 1993 și cu care are o fiică, a făcut declarații incredibile.

„Nu a fost violență domestică sau sexuală între noi. Am lovit-o cu palma, dar nu am abuzat-o”, a spus bărbatul, care în prezent locuiește într-o casă deținută de mama lui, în Porto.

După ce s-a despărțit de soțul ei și s-a întors cu fiica ei în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, J.K. Rowling a cerut un ordin de restricție împotriva lui Jorge Arantes.

Născută cu numele Joanne „Jo” Rowling, pe 31 iulie 1965, în Regatul Unit, J.K. Rowling este acum căsătorită, din 2001, cu n medic anestezist, Neil Michael Murray, cu care are o fiică și un fiu.

Recomandari