Antena Căutare

FOTO! Balena gri - un mamifer extrem de rar, protejat de lege

Ca urmare a vanatorii salbatice din secolele 19 si 20, balena gri a ajuns sa fie un mamifer protejat de lege. Acesta este principalul motiv pentru care guvernul mexican a declarat laguna Ojo de Liebre o zona special destinata reproducerii acestei balene, unde ea este protejata.

Cu toate ca International Whaling Comision este autoritatea care a decis interzicerea vanatorii acestei specii de balena inca din anul 1947, situatia balenei gri este, si azi, foarte grava. Populatiile balenei gri vestice nu s-au refacut nici in prezent, ca urmare a vanatorii salbatice, practicate in secolele 19 si 20 de catre Franta, Anglia, Rusia, Statele Unite, Norvegia si Japonia. Dintre cele 100 de balene care au reusit sa supravietuiasca, doar 23 de exemplare sunt femele reproducatoare.

Dupa o calatorie de 10.000 de kilometri de la Oceanul Arctic pana la Oceanul Pacific, balenele gri au ajuns in laguna Ojo de Liebre, pentru a se imperechea si reproduce.

Guvernul mexican a declarat aceasta laguna un sanctuar pentru acest tip de balene, Eschrichtius robustus.

Nu rata GALERIA FOTO de mai jos!

Foto: Hepta

FOTO! Opere de arta create din filele cartilor... VIDEO! O femeie din China a trait 44 de ani cu un termometru in plamani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x