Antena Căutare

FOTO: Vezi ce tatuaje aveau femeile... in urma cu 100 de ani!

Anul trecut, pentru prima data, numarul femeilor care au un tatuaj l-a depasit pe cel al barbatilor, in Statele Unite. Si cand te gandesti ca aceasta forma de rebeliune este veche de cand lumea!

O carte aparuta recent, "Bodies of Subversion: A Secret History of Women and Tattoos" (Trupuri subversive: O istorie secreta a femeilor si tatuajelor), de Margot Mifflin, prezinta povestile unor femei tatuate care au trait acum mai bine de 100 de ani si continua calatoria tatuajelor pana in prezent, de la vedetele circului din anii 1900, cum ar fi Irene "Bobbie" Libarry, la supravietuitoarele cancerului la san, care isi ascund cicatricile prin tatuaje, in locul operatiilor de reconstructie a sanilor.

Din carte nu lipseste nici povestea lui Olive Oatman, una dintre primele femei albe despre care se stie ca a fost tatuata. Oatman, care traia in Statele Unite, a fost rapita de indieni si tatuata, in jurul anului 1850.

Potrivit scriitoarei Margot Mifflin, chiar si mama lui Winston Churchill avea tatuat un sarpe la incheietura mainii.

Foto: needlesandsins.com; dailymail.com
Sursa: romanialibera.ro

China: Un miliardar cu imaginatie vinde AER la cutie!... Zece ani de la explozia navetei Columbia! Directorul de zbor a izbucnit in plans!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x