Antena Căutare

Fotografii unicat: Ce învăţau elevii la şcoală, în urmă cu 70 de ani! Îşi toceau coatele pentru un "şapte" amărât la Igienă, Gospodărie şi Educaţia morală

În urmă cu mai bine de 70 de ani, cuvântul de ordine în şcolile din România era "simplitatea". Fără tehnologie, fără gadgeturi, fără telefoane. Totul era bine pus la punct, exista respect, iar regulile erau clare.

În urmă cu mai bine de 70 de ani, cuvântul de ordine în şcolile din România era "simplitatea". Fără tehnologie, fără gadgeturi, fără telefoane. Totul era bine pus la punct, exista respect, iar regulile erau clare.

Structura unui subiect de examen și tematica abordată erau în ton cu simplitatea vieții de zi cu zi a oamenilor. Mediul înconjurător, formele de relief sau viața la țară erau principalele idei pe care tinerii liceeni le aveau de dezvoltat într-o compunere.

În anii 1940-1950, lucrările de control la diverse materii nu erau neaparat bazate pe subiecte cu un grad de dificultate mai ridicat, dar aveau structuri mai simple și erau tratate cu seriozitate, fiind corectate cu mai multă asprime. În prezent, nota şapte e văzută drept una medie, dar absolvenții promoției 1945, din Liceul „Mihai Viteazul”, Alba Iulia, se puteau declara fericiți dacă terminau studiile cu o astfel de notă, potrivit alba24.ro.

În ceea ce privește orarul propus la liceu, acesta era destul de încărcat. Pe lângă tradiționalele materii, elevii studiau greaca, dreptul, igiena, educație morală, caligrafie, istoria artelor, germană sau italiană, gospodărie și lucru.

Documentele de mai jos aparţin Serviciului Județean Alba al Arhivelor Naționale, potrivit alba24.ro.

Orarul liceelor teoretice pentru anul şcolar 1943-1944:

Test pentru examenul de admitere - 1945 - Liceul "Mihai Viteazul", din Alba Iulia:

Ce note aveau elevii de liceu la examenul de Bacalaureat, în 1943:


Certificat şcolar - 1919: Materiile făcute în clasa I, la liceul de stat "Mihai Viteazul":

Un simplu gest i-a schimbat viaţa RADICAL! A lăsat camera de supraveghere pornită şi a descoperit asta! Ce a urmat... Clipul devenit viral! Un tată îi cântă fiului său care suferă de paralizie cerebrală. Ce se întâmplă cu ochii micuțului ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x