Antena Căutare

Francisca Susano, femeia despre care se spune că e cea mai în vârstă persoană din lume, a decedat. Ea avea 124 ani

Francisca Susano, cunoscută de apropiați drept Lola, se spune că era cea mai bătrână persoană din lume, ajungând până la vârsta de 124 ani. Femeia a decedat în urmă cu puțin timp.

francisca susano de ziua ei, intr-o rochie alba cu albastru Galerie
Francisca Susano, cunoscută de apropiați drept Lola, se spune că era cea mai bătrână persoană din lume, ajungând până la vârsta de 124 ani. Femeia a decedat în urmă cu puțin timp. | Profimedia

Francisa Susano se spune că a fost cea mai în vârstă femeie din lume, născută în secolul XIX. Cei de la Guiness Cartea Recordurilor încă verifică informația. Francisca s-a născut pe 11 septembrie 1897 în Filipine.

Lola, așa cum o strigau cei dragi, nu doar că era cea mai în vârstă persoană din lume, dar se crede că a fost și ultima persoană născută în secolul XIX.

Cea mai în vârstă persoană din lume a decedat de curând

Susano a decedat pe 22 noiembrie 2021, la casa ei din Kabankalan, în provincial Negros. Încă nu a fost determinate cauza morții, dar se știe cu certitudine că femeia nu a avea simptome de Covid-19.

Francisa apare pe lista cu cele mai în vârstă persoane la nivel global și încă se discută dacă ea a cea mai bătrână sau dacă titlul îi aparține franțuzoaicei Jeanne Calment, o femeie în vârstă de 122 ani care a murit în 1997.

Citește și: Copilul care s-a născut deja bătrân. Arată de 150 de ani, deși are doar 22. Claudia Amaral face senzație pe TikTok

Politicianul Rodolfo Ordanes a depus o petiție la Casa Reprezentanților, potrivit căreia Francisa ar fi trebuit să primească un premiu de 15.000 lire, în semn de mulțumire pentru tot ce a reușit să facă în viața ei și pentru contribuția pe care a adus-o comunității sale.

Un reprezentant al orașului în care locuia Francisa a declarat la o zi după decesul ei: “Vă anunțăm cu regret că am fost foarte triști când am alfat că draga noastră Lola Francisa Susano a decedat luni dimineață, pe 22 noiembrie”, potrivit Daily Mail.

Care sunt cei mai în vârstă oameni din lume

Declarația lui Francisa cum că ar fi cea mai în vârstă persoană din lume a venit la două luni după ce o familie din Eritrea a declarat că bunicul lor, Natabay Tinsiew a decedat la vârsta de 127 ani. Nepotul lui, Zere Natabay, a declarat pentru BBC că în registrele bisericii el apare că ar fi fost botezat în 1894 în satul Azefa.

Cel mai în vârstă bărbat din lume a fost găsit în Japonia. Jiroemon Kimura a murit în 2013, la vârsta de 116 ani, potrivit Cărții Recordurilor.

În februarie 2019, în Rusia, o femeia care spunea că are 129 ani a decedat. Apropiații ei declarau că ea deține titulatura de cea mai în vârstă persoană din lume.

Citește și: Natalie Browning e mireasa care a făcut un gest impresionant pentru bunicul ei. Bucuria adusă bătrânului de 94 de ani

O altă femeie despre care se spune că a fost cea mai bătrână este Koku Istambulova, o supraviețuitoare din timpul lui Stalin. Ea s-a născut pe 1 iunie 1889, potrivit pașaportului său. Femeia a ajuns pe primele pagini ale publicațiilor cu un an înainte de a muri pentru că a declarat că a trăit singură și fericită toată viața.

Atunci când a fost întrebată care e secretul longevității sale, Koku a spus că a așa a fost voia Domnului și că ea nu a făcut nimic special pentru a rămâne în viață atâta vreme.

Anul acesta, potrivit statisticilor, aproximativ 1 milion de oameni au trecut peste vârsta de 100 ani.

Jessica Alves, fostul “bărbat Ken”, într-o ipostază provocatoare, cu bustul la vedere. Cum arată acum, după zeci de inte... Evie Toombes, tânăra care l-a dat în judecată pe ginecologul mamei sale pentru că ea "nu ar fi trebuit să se nască&...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x