Antena Căutare

GATA, se întâmplă! Când va fi lansată prima mașină ZBURĂTOARE

Terrafugia Transition ar putea deveni prima maşină zburătoare cu disponibilitate comercială, după ce producătorul a anunţat că aceasta va intra la vânzare începând din anul 2019.

Terrafugia Transition ar putea deveni prima maşină zburătoare cu disponibilitate comercială, după ce producătorul a anunţat că aceasta va intra la vânzare începând din anul 2019.

Deşi este caracterizat ca fiind o maşină zburătoare, modelul Transition este văzut de cei de la Terrafugia mai mult ca un avion mai comod de folosit, decât ca o maşină care aterizează şi decolează de pe şosele.

Terrafugia Transition are o propulsie hibridă care foloseşte atât un motor clasic pe benzină, cât şi o baterie. Aceasta dispune şi de un aşa-numit mod boost, care oferă o putere mai mare pe o perioadă limitată de timp.

Partenerii Dynon şi BRS sunt cei care au livrat componentele de avionică şi sistemul de paraşutare pentru cazurile de urgenţă. Pentru securitate sporită, pasagerii vor folosi centuri de siguranţă şi vor fi protejaţi de airbag-uri.

Conform producătorului, vehiculul zburător oferă o autonomie de peste 600 de kilometri şi poate atinge viteze de 160 de kilometri pe oră.

Producătorul nu a anunţat preţul de achiziţie pentru vehiculul a cărui pilotare necesită licenţa de pilot.

Terrafugia Transition este în lucru de mai bine de 10 ani, în 2009 fiind lansat primul prototip. De atunci, ritmul de dezvoltare a fost unul lent până anul trecut, când compania a fost achiziţionată de Geely, care deţine şi Volvo.

Terrafugia nu este singura companie care crede în viitorul maşinilor zburătoare. Alături de greii industriei aviatice, Airbus şi Boeing, Uber şi co-fondatorul Google Larry Page mai investesc în astfel de vehicule.

COD RUTIER 2018. Schimbări mari în noul Cod Rutier din Grecia! Amenzi până la 2.000 de euro... De-a râsu’-plânsu’! Unul dintre bogații lumii și-a achiziționat două mașini Ferrari…dar nu are cu ce să le plătească. Co...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x