Antena Căutare

I-au descoperit cadavrul într-o peșteră! Specialiștii greci au recreat chipul unei fete, găsită după 9000 de ani

O echipă de artişti şi cercetători din Grecia a reconstituit, în trei dimensiuni, chipul unei adolescente care a trăit acum aproximativ 9000 de ani. Scheletul fetei a fost descoperit în 1993, într-o peşteră din Thesalia. Arheologii au botezat-o "Avghi", ceea ce înseamnă "Zori", deoarece a trăit "în zorii civilizaţiei.

O echipă de artişti şi cercetători din Grecia a reconstituit, în trei dimensiuni, chipul unei adolescente care a trăit acum aproximativ 9000 de ani.

Scheletul fetei a fost descoperit în 1993, într-o peşteră din Thesalia. Arheologii au botezat-o "Avghi", ceea ce înseamnă "Zori", deoarece a trăit "în zorii civilizaţiei.

Figura sa a fost realizată din silicon, pe baza oaselor, a dinţilor şi a reconstituirii muşchilor feţei. Adolescenta are o expresie încruntată iar şeful echipei de cercetători spune, în glumă sau în serios, că în vremea în care a trăit nu avea cum să nu fie supărată.

159 de ani de la Mica Unire. Cum a ajuns Cuza candidat la "domnie pe viață: "Alesul vostru vă dă, astăzi, o si... Rusia ascunde un secret despre care n-a vrut să afli niciodată! De aici plănuia să aducă Apocalipsa peste toată planeta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x