Antena Căutare

"Ilha da Queimada Grande", cea mai periculoasă insulă din lume! Dacă păşeşti aici, nu mai ai cum să pleci viu

O insulă situată la 144 kilometri de Sao Paulo, din Brazilia, este considerată cea mai periculoasă din lume. La prima vedere, pare destinaţia perfectă pentru o vacanţă de vis, însă lucrurile nu stau deloc aşa.

"Ilha da Queimada Grande", cea mai periculoasă insulă din lume! Dacă păşeşti aici, nu mai ai cum să pleci viu Galerie
Ilha da Queimada Grande, cea mai periculoasă insulă din lume

O insulă situată la 144 kilometri de Sao Paulo, din Brazilia, este considerată cea mai periculoasă din lume. La prima vedere, pare destinaţia perfectă pentru o vacanţă de vis, însă lucrurile nu stau deloc aşa.

43 de hectare. Peisaje superbe, plajă virgină, cu vegetaţie foarte bogată şi ape cristaline. Deşi conţine toate “ingredientele” pentru un paradis tropical, nimeni nu se poate bucura de frumuseţea de pe “Ilha da Queimada Grande”. Motivul? Pe insulă trăiesc între 2000 şi 4000 de vipere extrem de periculoase, numite vârf de lance aurii.

Vipera vârf de lance aurie


De-a lungul timpului, au apărut zeci de legende locale şi povestioare cu privire la soarta oamenilor care au păşit pe insulă. Se spune că cei care au avut curajul să ajungă aici au murit în chinuri groaznice, având corpul plin de muşcături.

Dieta perfectă pentru vacanţă: Slăbeşti şapte kilograme într-o săptămână! Rezultatul e uimitor

Localnicii susţin că şerpii au fost aduşi intenţionat pe insulă de către piraţii care şi-au îngropat comorile şi au vrut astfel să ţină oamenii departe de ele, dar realitatea este alta. În urmă cu aproximativ 11.000 de ani, nivelul oceanelor a crescut atât de mult încât a izolat insula de restul continentului. Odată cu ea, au fost izolaţi şi şerpii, ei fiind nevoiţi să se adapteze la noile condiţii şi să evolueze în acest mediu.

Viperele au pus stăpânire pe "Ilha da Queimada Grande"


Aici este o concentrare atât de mare de şerpi, încât pe fiecare metru pătrat de teren trăiesc patru-cinci vipere. O singură muşcătură poate ucide orice om în mai puţin de o oră şi chiar dacă victimele sunt tratate în timp util, există doar 5% şanse ca acestea să supravieţuiască. Muşcătura viperelor aurii provoacă insuficenţă renală, necrozarea ţesutului muscular şi hermoragie cerebrală.

Idei de vacanta. Distractii in familie, in Creta


Din cauza pericolului iminent, autorităţile din Brazilia controlează cu stricteţe vizitele făcute pe “Ilha da Queimada Grande”.

Sursa: travel.descopera.ro

Pare un băiețel, dar toți au un șoc când îi văd buletinul! Uite câți ani are, de fapt, acest „Peter Pan”!... VIDEO: Scriitorii literaturii noastre, povara școlarilor! Ce a ales o elevă să scrie la examenul de Limba Română...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x