Antena Căutare

Ilinca Lianu, elevă de nota 10! Adolescenta a fost admisă la facultate la doar 16 ani

O adolescentă în vârstă de doar 16 ani din Oradea a fost admisă la Facultatea de Fizică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Ilinca Lianu a obținut punctajul maxim la un concurs pentru elevii de liceu.

Ilinca Lianu, elevă de nota 10! Adolescenta a fost admisă la facultate la doar 16 ani Galerie
Ilica Lianu, elevă de nota zece

Ilinca este elevă în clasa a XI la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea, la specializarea matematică-informaticp bilingv. Aceasta a participat la concursul de fizică „Augustin Maior” dedicat elevilor de clasa a XI și a XII, la care premiații obțineau un loc garantat la facultate.

Adolescenta este pasionată de științele de matematică și fizică și participă constant la olimpiade școlare. La concursul „Augustin Maior” participanții au avut de rezolvat două probleme și un subiect de teorie, iar Ilinca a obținut 100 de puncte, punctajul maxim, fapt ce i-a garantat un loc la facultatea din Cluj-Napoca.

"Odată ajunsă studentă, voi hotărî specializarea pe care o voi îmbrăţişa după terminarea facultăţii", a declarat Ilinca care a dorit să le mulţumească tuturor profesorilor alături de care a învăţat.

Ilinca excelează și pe scenă, adolescenta este campionă la dans sportiv

Ilinca Lianu, elevă de nota 10! Adolescenta a fost admisă la facultate la doar 16 ani

Ilica Lianu, elevă de nota zece

"După 13 ani, este deja un mod de viaţă. Dansul întotdeauna mă bucură şi reuşeşte să completeze armonios, spun eu, latura activităţilor şcolare cu cea extraşcolară, artistică", a povestit Ilinca.

Tânăra de 16 ani a obţinut până acum două titluri de campioană naţională, două titluri de vicecampioană, numeroase finale, clasări pe podium şi participări cu succes în competiţii naţionale.

Urechile și nasul nu se opresc niciodată din crescut! Topul lucruri bizare pe care nu le-ai observat la corpul tău... Banii nu aduc fericirea! Un miliardar a murit singur, orb, paralizat și renegat de familie! Cum a decurs viața bărbatulu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x