Antena Căutare

Iluzie optică virală. Crezi că poți să găsești bufnița din poză? Unde se ascunde păsărea, de fapt. Iată răspunsul

Un fotograf se plimba prin pădure în căutare de peisaje deosebite atunci când a observat o bufniță de mari dimensiuni. Omul a pozat pasărea și, în scurt timp, imaginea s-a transformat într-o iluzie optică de senzație. Crezi că poți găsi bufnița ascunsă în fotografie?

imagine cu o bufnita intr-o padure Galerie
O imagine cu o bufniță s-a transformat într-o iluzie optică de senzație | sursa foto: Profimedia

Un fotograf pasionat de păsări și de natură a decis într-o zi să profite de tikmpul liber și de vremea frumoasă pentru a căuta cadre perfecte. La un moment dat, acesta a văzut pe o creangă un superb exemplar de bufniță. A pozat înaripata și, la scurt timp după ce a publicat fotografia imaginea pe internet, aceasta a devenit virală și s-a transformat într-o iluzie optică de senzație.

O iluzie optică îi face pe internauți să se întrebe unde este bufnița din imagine

Alan Murphy în vârstă de 62 de ani din Houston, Texas (Statele Unite ale Americii) a hotărât să profite de vremea frumoasă de afară și de timpul liber pentru a face o excursie în natură. Aflat la momentul respective în British Columbia (Canada), omul a dat peste ceva complet neașteptat.

Citește și: Test de personalitate în câteva secunde. Ce vezi prima oară în imagine? Răspunsul tău arată ce secret ascunzi

Inițial a crezut că nu vede bine, dar apoi a privit mai aten și a realizat că, pe una dintre crengile unui copac se află un superb exemplar de bufniță. Nu a mai stat pe gânduri, ci a pus imediat mâna pe aparatul de fotografiat și a realizat câteva cadre cu pasărea ce stătea liniștită pe ramură.

Citește și: Iluzie optică virală. Poți să găsești pisica ascunsă din imagine? Doar cei cu ochi de vultur reușesc

Penajul deosebit al păsării de noapte a făcut-o să se camufleze aproape perfect în peisaj. Tocmai de aceea, doar niște ochi ageri precum cei ai lui Alan Murphy, fotograf cu multă experiență, au putut să descopere imediat pasărea.

Fotrografia cu bufnița a fost una extrem de reușită și, foarte mândru de rezultat, fotograful american Alan Murphy a hotărât să o publice pe internet. Nu mică i-a fost însă surpriza atunci când a descoperit că imaginea s-a transformat într-o adevărată iluzie optică virală.

Oameni din întreaga lume au încercat să descopere unde se ascunde bufnița din imagine, dar puțini au fost cei care au și reușit să facă acest lucru, mai ales într-un timp extrem de scurt. Pasărea are penajul maro cu negru, lucru ce o face să se camufleze atât de ușor pe scoarța copacului din pădure. Totuși, cei care dau dovadă de răbdare și de o privire ageră o vor descoperi.

Citește și: Iluzie optică virală. Poți să găsești al doilea tigru din imagine? Doar 1% din oameni reușesc

Uneori, creierul uman este predispus să observe imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția și dând naștere astfel așa-numitelor iluzii optice.

Urmărește atent imaginea de mai sus și încearcă să descoperi unde se află bufnița, de fapt. Poți afla răspunsul în galeria foto de mai sus.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fiul n-a vrut să-i invite la nuntă, așa că părinții băiatului au recurs la un gest complet neașteptat. Ce au putut să fa... De ce nu e bine să folosești un burete ca să speli vasele! Obiceiul la care vei renunța imediat. Ce alternativă poți ale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x