Antena Căutare

Imagini înfricoșătoare! NASA ne arată dovada că Antarctica este aproape de dezastru. Viteza accelerată de topire în Antarctica pune în pericol întreaga planeta

Un studiu arată că acumularea de zăpadă a crescut în secolul al XX-lea, atenuând creșterea nivelului mării.

Imagini înfricoșătoare! NASA ne arată dovada că Antarctica este aproape de dezastru. Viteza accelerată de topire în Antarctica pune în pericol întreaga planeta

Un studiu arată că acumularea de zăpadă a crescut în secolul al XX-lea, atenuând creșterea nivelului mării.
Videoclipul realizat de NASA cu privire la rata de topire a Antarcticii arată simularea precipitațiilor din secolul al XX-lea, subliniind cu roșu zonele unde zăpada era mai puțină, iar în albastru zonele unde era o acumulare mai mare de zăpadă.
Glaciologa de la Nasa, Brooke Medley, autoarea principală a acestui studiu, și colega sa Elizabeth Thomas, au analizat 53 de nuclee de zăpadă din Antarctica și au reconstituit o analiză a trei modele climatice care se bazează pe observarea din satelit.
În acest mod, acestea au descoperit că acumularea de zăpadă a crescut în secolul XX, evitând creșterea nivelului mării cu 10 milimetri, din 1901.
Brooke Medley a remarcat că "aceste rezultate nu sugerează că Antarctica este în creștere: continuă să piardă masa, chiar și cu zăpada suplimentară", adăugând că "fără aceste creșteri de zăpadă am fi avut o creștere mai mare a nivelului mării în secolul XX".
Cercetătorii au observat, de asemenea, ce anume a cauzat creșterea zăpezii și forma sa de distribuție pe suprafața gheții în perioada 1901-2000 și de asemenea a constatat că acesta corespunde unui mediu cald, care conține mai multă umiditate, combinată cu schimbările vânturilor din vest care sunt în strânsă legătură cu gaura de ozon.

Vezi imaginilie video pe care NASA le-a realizat pentru a explica mai bine care este fenomenul alarmant care are loc în Antarctica:

Ioan Burculeț, noi previziuni astrologice uimitoare despre România. "Universul se aliniază. Destinul țării se va îm... Detalii teribile ies la iveală despre preotul din Iași care a fost prins cu amanta, în casa parohială! Ce a putut să fac...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x