Antena Căutare

Imagini sfâșietoare! Un elefant dintr-o specie rară a fost împușcat cu 70 de gloanțe și lăsat să plutească pe un râu

Un elefant pigmeu, o specie pe cale de dispariție, a fost găsit mort după ce a fost împușcat cu 70 de gloanțe de braconieri. Elefantul mascul a fost găsit plutind într-un râu din Sabah, o regiune din Malaezia, după ce pescarii au observat cadavrul său legat de un copac.

Un elefant pigmeu, o specie pe cale de dispariție, a fost găsit mort după ce a fost împușcat cu 70 de gloanțe de braconieri. Elefantul mascul a fost găsit plutind într-un râu din Sabah, o regiune din Malaysia, după ce pescarii au observat cadavrul său legat de un copac.

Un post-mortem a dezvăluit că animalul a fost împușcat de 70 de ori la distanță apropiată, inclusiv de un glonț care i-a străpuns tâmpla stângă, ucigându-l. Examinatorii au spus că este imposibil să știe în ce ordine au intrat gloanțele în corpul său sau cât timp a suferit înainte de a muri.

Imagini sfâșietoare! Un elefant dintr-o specie rară a fost împușcat cu 70 de gloanțe și lăsat să plutească pe un râu

În urma examinării postmortem, veterinarii au constatat că elefantului i-au fost tăiați fildeșii, a raportat Straits Times.

Un purtător de cuvânt de la Departamentul pentru Animale Sălbatice Sabah a declarat pentru Straits Times: „A fost găsit legat pe malul râului și mai mult de jumătate din corp era sub apă. Nu știm sigur dacă elefantul a suferit înainte de a muri, dar așa presupunem”.

Augustine Tuuga, directorul Departamentului pentru Animale Sălbatice Sabah, a spus că actul comis este unul „barbar” și a stârnit revoltă. Anchetatorii au deja câțiva suspecți, cinci sau șase bărbați, care sunt bănuiți și în alte cazuri de braconaj.

Imagini sfâșietoare! Un elefant dintr-o specie rară a fost împușcat cu 70 de gloanțe și lăsat să plutească pe un râu

În Malaysia, unde această specie de elefant este protejată, persoana care ucide un astfel de exemplar riscă cinci ani de închisoare sau amendă de 60.000 de dolari. Tuuga a spus că, în ultimii 10 ani, peste 100 de elefanți pigmeu au fost uciși pentru fildeșii lor care se vând extrem de scump pe piața neagră.

Imaginile cu elefantul ucis cu 70 de gloanțe au fost făcute publice de către instituția condusă de Tuuga tocmai pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul iminent în care se află această specie și pentru a sublinia actele tot mai crude ale braconierilor. Nu au întârziat să apară reacții de revoltă ale unor organizații din toată lumea care luptă pentru protecția animalele.

„De ce oare n-ai luat-o tu, că salvai, dracu' , ţara de la urgie?!". Cea mai scandaloasă iubire a Elenei Ceaușescu,... Blocată sub o cămilă de 600 de kilograme, o femeie a recurs la cel mai nebunesc gest: „I-am mușcat testiculele pentru a-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x