Căutare Live

INCREDIBIL: Cercetatorii au descoperit ce vad oamenii atunci cand mor

Neurologii de la Universitatea din Cambridge au dat raspunsul la o intrebare ce macina omenirea de mii de ani: ce vede omul cand moare? Mai mult ei au gasit si explicatia stiintifica pentru respectivele senzatii.

Va mai amintiti celebrul discurs al lui Lester Burnham, din American Beauty? „Se spune ca intreaga viata iti trece prin fata ochilor in clipa in care mori. In primul rand ca nu e o clipa ci dureaza la infinit".

Personajul jucat de Kevin Spacey avea partial dreptate. Cand mori, e destul de improbabil sa iti revezi evenimentele importante din viata. Mai degraba simti ca plutesti, in afara corpului, vezi o lumina orbitoare la capatul unui tunel si ai un sentiment de liniste si fericire. Eventual te poti intalni cu monstri sau cu persoane despre care stii ca au decedat.

Aceste trairi pot fi explicate stiintific si de aceasta s-a ocupat o echipa de neurologi de la Cambridge. Astfel, senzatia de decorporalizare este intalnita nu numai in cazul celor ce sunt pe moarte dar si la cei ce cu tulburari de somn. Visul se poate combina cu realitatea, si crea impresia de plutire. Prin stimularea unei anumite parti a creierului s-a obtinut aceeasi senzatie.

Intalnirea cu monstri sau persoane decedate poate fi explicata prin aceea ca excesul de dopamina secretat in timpul mortii duce la halucinatii. Asemenea reactii apar si la cei ce au suferit o trauma sau la drogati. Patrunderea in tunelul intunecos este senzatia ce urmeaza unei slabe oxigenari a creierului.

Pe de alta parte, este cunoscut faptul ca asemenea trairi sunt fenomene post-cognitive, deci ele pot fi influentate de asteptarile fiecarei persoane.

foto: chelseamorningwordpress.com

O pisica s-a intors acasa dupa cinci ani de disparitie!... INEDIT! Poze private cu Adolf Hitler, in perioada 1932-1935...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri