Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Incredibil! Cinci oameni au acceptat sa le exlpodeze o bomba atomica in cap!!!

Nu e inventie, desi pare greu de crezut! Dupa mai bine de jumatate de secol, s-a descoperit ca pe 19 iulie 1957, in Nevada, cinci oameni s-au oferit voluntari pentru cel mai controversat experiment al mileniului: o bomba atomica a fost detonata in dreptul lor. Toti au supravietuit!!!

Pe 19 iulie 1957, cinci barbati, voluntari, stau in soarele desertului Nevada. Mai in gluma, mai in serios, la picioarele lor odihneste o pancarta pe care scrie "Ground zero. Population 5". Counterul coboara. Mai sunt 20 de secunde!10! Sapte, sase! Doua avioane F-89 survoleaza spatiul. Trei, doi...Unul dintre ele detoneaza o incarcatura nucleara. O bomba de 1,5 kilotone. Cei cinci duc mana streasina la ochi si privesc. Ii despart doar 5.600 de metri. Nu e film, nu e trucaj!!!

Intre 28 mai si 7 octombrie 1957, in Nevada, sub numele de "Operatiunea Plumbbob", Statele Unite au desfasurat cele mai controversate teste atomice din istorie. E razboi rece, rusii fac un pas, "imperialistii" riposteaza. Pe 19 iulie, orice limite sunt depasite. Pana atunci s-au facut experimente pe 1.200 de porci, pe pasari, nu si pe oameni. Cinci voluntari sunt la sol, pregatiti ca o bomba nucleara sa le explodeze deasupra capetelor. Apoi, sa vada urmarile! Nu sunt nebuni dar nu au echipamente de protectie, nimic. Specialistii le-au dat asigurari ca "bombele atomice de mica intensitate sunt sigure!" Ha, ha, buna gluma! Numai alaturarea dintre bomba atomica si siguranta parca-ti da fiori. Dar ei stau acolo, in soare. Numai razele lui te tampesc, ce sa mai vorbim de o incarcatiura de 1,5 kilotone?

Doar cameramanul nu e voluntar. El filmeaza. Explozia are loc. Stiti, ciuperca aceia, semnul nucelar. "Oaaauuu, chiar deasupra noastra!", spune unul dintre cei cinci. "Pamantul vibreaza! Simtiti cum pamantul vibreaza?", intreba altul. Experimentul pare ca a reusit! Oamenii traiesc! Da, dar pentru cat timp?

Vremea trece, jurnalistii investigheaza. Ce afla?

Colonelul Sidney C. Bruce. Decedat in 2005, la 86 de ani, moarte naturala!

Locotenent colonelul Frank P. Ball. Decedat in 2003, la 83 de ani, moarte naturala!

Maiorul John Hughes. Decedat in 1990, 71 de ani.

Maiorul Norman "Bodie" Bodinger - date necunoscute.

Maior Don Lutrel - date necunoscute. Posibil sa fi decedat in 1987, la 63 de ani

Dupa cum se poate vedea, voluntarii au trait! Unii chiar 86 de ani. Desi statul a oferit compenastii de 150.000.000 de dolari pentru "victimele" experimentelor, desi populatia din St. George, statul Utah, a fost afectata pentru ca vantul a dus contaminarea nucleara deasupra lor, cei cinci ofiteri au supravietuit fara a se alege cu vreun tip de cancer!

Unii spun ca filmul este trucat. Ca e imposibil ca cineva sa scape de o bomba atomica stand sub ea in timp ce e detonata! Cert este ca cei cinci au supravietuit!!!

Recomandari