Antena Căutare

Incredibil! O plajă „înghițită” de ape din Irlanda a reapărut după fix 33 de ani!

O plajă de pe o insulă îndepărtată de pe coasta de vest a Irlandei, care a dispărut complet în urmă cu peste 30 de ani, a reapărut după ce mii de tone de nisip au fost readuse pe țărmul stâncos de apele Oceanului Atlantic

O plajă de pe o insulă îndepărtată de pe coasta de vest a Irlandei, care a dispărut complet în urmă cu peste 30 de ani, a reapărut după ce mii de tone de nisip au fost readuse pe țărmul stâncos de apele Oceanului Atlantic.

Plaja de 300 de metri din apropierea localității Dooagh de pe Insula Achill a dispărut în 1984 când furtunile au măturat nisipul de pe aceasta lăsând în urmă doar o suprafață stâncoasă. Însă, după mareele de primăvară de luna trecută localnicii au descoperit că Oceanul Atlantic a readus stratul de nisip în această zonă.

Sean Molloy, din cadrul biroului de turism din Achill, a declarat că acest eveniment este "extrem de important". Acesta a amintit faptul că plaja populară asigura fluxul a patru hoteluri și a mai multe case de oaspeți de pe coasta vestică a insulei pe care trăiesc 2.600 de persoane. "Achill are cinci plaje cu steag albastru, așa că sperăm ca în curând să mai aibă încă una", a completat pentru cotidianul Irish Times.

Potrivit Comisiei Europene, programul "Steagul Albastru" pentru plaje și porturi, condus de organizația non-guvernamentală și non-profit Foundation for Environmental Education (FEE), inițiat în Franța în 1985 și care operează în Europa din 1987 și în alte zone din afara Europei din 2001, promovează dezvoltarea sustenabilă de pe zonele de coastă prin standarde înalte privind calitatea apei, siguranță, management de mediu și educație ecologică.

Fotografia anului? O maimuțică își plânge puiul pe care-l crede mort, lovit de o mașină. ”O oră n-am putut respira!”... O fetiță de zece ani s-a salvat singură din colții unui aligator, folosind un truc incredibil!...
Cum știi dacă cineva e atras cu adevărat de tine, în funcție de zodie
De cele mai multe ori, între un bărbat și o femeie, o relație poate începe doar dacă cei...
Horoscopul zilei de 28 martie 2023. Taurii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 martie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x