Căutare Live

Incredibila poveste a lui Adam, singurul om din lume care a fost și pitic, și gigant. La 18 ani avea 122 cm. La 32, 218. A decedat la 234 cm!

Austriacul Adam Rainer este singurul om din lume care a fost, într-o singură viață, și pitic, și gigant. La 17 ani avea înălțimea unui copil de 7, iar la 18 măsura 122 de centimetri. Nanism. Brusc a început să crească, ajungând, la 32 de primăveri, la 2,18 metri. Probleme la coloana verterbală, gigantism. S-a stins la 51 de ani, când ajunsese la 234 de centimetri, în timp ce piciorul avea 33.

Austriacul Adam Rainer este singurul om din lume care a fost, într-o singură viață, și pitic, și gigant. La 17 ani avea înălțimea unui copil de 7, iar la 18 măsura 122 de centimetri. Nanism. Brusc a început să crească, ajungând, la 32 de primăveri, la 2,18 metri. Probleme la coloana verterbală, gigantism. S-a stins la 51 de ani, când ajunsese la 234 de centimetri, în timp ce piciorul avea 33.

Adam Rainer s-a născut la Graz, în Imperiul Austro-Ungar, în 1899. În adolescență a fost catalogat drept pitic, dar, pe vremea aceea medicina nu putea face minuni, copii cu astfel de probleme erau îndreptați către circ și nimic mai mult. Părinții lui avuseseră dimensiuni ”normale”, însă băiatul se dezvolta foarte lent. La 18 ani avea 122 cm, înălțimea unui băiețel de șapte ani. Acesta a fost și motivul pentru care lui Adam i-a fost refuzată înrolarea în armată. Rainer a fost diagnosticat, imediat, cu nanism.

La 21 de ani însă, brusc, viața sa avea să se schimbe, în mod dramatic, însă. A început să crească într-un ritm alarmant, oamenii de rând negăsind nicio explicație. A ajuns de la 1,46 metri la 2,15, o schimbare uriașă, la propriu. În 1932, la 33 de ani avea 2,18 metri. Imediat au apărut problemele la coloana vertebrală, așa că medicii au trebui să intervină, mai ales că disciplina evoluase mult. A primit diagnosticul de acromegalie, boală endocrină ce se manifestă prin dezvoltarea exagerată a capului și a membrelor. Gigantism. O concluzie total opusă față de cea apărută pe hârtie cu ani în urmă...Trecuse, sărmanul, în cealaltă extremă.

Țesutul moale prinse a se umfla, organele interne au început să-i fie afectate. Corzile vocale s-au îngroșat, la 45 de ani având grave dificultăți de vorbire. Chirurgii au acceptat să-l opereze. Abia atunci au constatat că Adam avea o tumoare ce presa pe glanda pituitară. Aceasta, la rândul său, secreta prea mulți hormoni de creștere. Tumoarea a fost îndepărtată, dar Rainer era, deja, imens.

Imediat după cel de-al Doilea Război Mondial lumea a început să nu se mai uite la el ca la urs, ci l-a privit ca pe un tip cu probeme de ordin medical. A fost internat într-o clinică, întrucât nu mai putea merge deloc, picioarele îi cedau de boală și de greutate. Singurul om din lume care a fost și pitic, și gigant, s-a stins pe 4 martie 1950. Avea 51 de ani și măsura 2, 34 metri înălțime.

Cel mai înalt om din lume este considerat a fi americanul Robert Wadlow, ”Gigantul din Illinois”. La 22 de ani, când a decedat, acesta măsura 2,71 metri. Românul Gogea Mitu (n. Gogu Ștefănescu - Dumitru Goagă, 14 iulie 1914 Mârșani - d. 22 iunie 1936 București) a fost un boxer deținătorul recordului mondial pentru cel mai înalt boxer, dar și cel mai înalt sportiv român. Înălțimea sa de 2,36 m (conform altor surse 2, 26 sau 2,42 sau 2,44) l-a făcut celebru în toată Europa interbelică, fiind supranumit "Goliat din România".

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri