Antena Căutare

Invitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație au

Invitațiile de botez și mărturiile sunt una dintre grijile proaspeților părinți. Fie că vrei invitații de botez haioase sau unele deosebite, fie că alegi să trimiți invitații online, sunt câteva lucruri pe care este bine să le știi înainte să iei o decizie

Invitațiile de botez și mărturiile sunt una dintre grijile proaspeților părinți. Fie că vrei invitații de botez haioase sau unele deosebite, fie că alegi să trimiți invitații online, sunt câteva lucruri pe care este bine să le știi înainte să iei o decizie

Atunci când te pregătești pentru creștinarea micuțului tău, știi că ai o mare responsabilitate deoarece botezul va fi primul eveniment din viața copilului tău. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că totul are să fie conform planului și că amintirile sale vor fi păstrate la loc de cinste. Organizarea botezului și a petrecerii de după necesită implicare și mult timp. Iată câteva idei ce te vor ajuta să alegi invitațiile și mărturiile de botez.

Invitații de botez și mărturii – Ce semnificație au

Invitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație au

Invitațiile de botez reprezintă un obicei relativ nou în tradiția botezului. La început, trimiterea de invitații la evenimente făcea era una din regulile etichetei aristocratice. Pe vremuri, invitațiile se trimiteau între membrii boierimii din secolul XVI, iar pentru că oamenii care știau să scrie și să citească erau fie foarte bogați, fie membri ai Bisericii, trimiterea de invitații scrise a fost mult timp considerată un semn al statusului social.

Pe atunci, invitațiile erau scrise manual, chiar și după inventarea tiparului, deoarece trimiterea de invitații tipărite „în masă” nu era considerată de bun gust. Această idee a continuat să existe până în timpurile moderne, când multe modele de invitații, deși tipărite, imită scrisul caligrafic de mână.

Astăzi, transmiterea de invitații la evenimente precum botezul este un lucru obișnuit pentru majoritatea dintre noi. Trebuie însă să avem grijă ca acestea să includă toate detaliile de care oaspeții au nevoie pentru a ajunge la locul evenimentului precum data, ora, locația și eventual codul vestimentar.

Obiceiul de a oferi mărturii provine de asemenea din regulile etichetei practicate de clasele sociale înalte. Chiar dacă anii au trecut și modernitatea și-a făcut loc, semnificația lor inițială nu s-a modificat de a lungul timpului. Acestea au în continuare menirea de a reaminti oaspeților de minunata ocazie la care au luat parte, bucurându-se chiar și peste ani când revăd mărturia. Inițial, mărturiile erau cutiuțe mici, din materiale prețioase, în care se punea zahăr rafinat – unul din cele mai scumpe alimente la acea vreme, sau fructe confiate – de asemenea scumpe și greu de procurat.

Gazdele oferă mărturiile invitaților pentru a le aminti de evenimentul pentru care acestea au depus atâta efort și migală. Astăzi mărturiile au forme variate. Alegerea formei, modelului sau conținutului lor este la latitudinea gazdei. În cazul unui botez, cele mai haioase mărturii pot lua forma unui biberon micuț umplut cu bomboane sau a unei suzete, a unui borcănel cu miere decorat frumos cu panglici sau a oricărui alt obiect pe care gazdele îl consideră relevant în contextul evenimentului.

Invitații de botez și mărturii – Cum alegi invitațiile

Invitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație au

Invitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație au

Există câteva criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi invitațiile și mărturiile pentru botezul micuțului tău.

Design

Înainte de alege invitații de botez, trebuia să te gândești ce temă ți-ai dori să abordezi. Astfel, designul invitației tale se poate regăsi în papetăria de botez precum meniurile, place card, numere de masă, diverse mesaje plasate pe candy bar sau pe mese. E nevoie doar de un strop de creativitate. Trebuie să te decizi dacă botezul va avea o temă haioasă, cu personaje din desene animate sau dacă alegi ceva modern și elegant sau poate chiar o temă vintage.

Fie că preferi nuanțele pastel sau pe cele mai îndrăznețe, culorile care predomină la eveniment de obicei se potrivesc cu sexul copilului. Majoritatea părinților aleg culorile calde pentru fete și cele reci pentru băieți. De asemenea, nu uita să treci pe invitație și codul vestimentar, în caz că ai o anumită tematică pentru botez.

Personalizarea

Invitația de botez trebuie să reflecte un stil copilăresc și jucăuș, care să emane bucurie. Așadar, e bine să nu alegi un model standard, ci să îl personalizezi pentru a îl reprezenta pe micuțul tău cât mai bine şi pentru a fi un teaser a ceea ce va urma să se întâmple la eveniment.

Text invitații botez

Nu contează dacă alegi să îți scrii singur textul sau dacă alegi un model găsit online. Important este să fie un text care să reprezinte întreaga familie, dar și evenimentul în sine. Din dorința de a scrie un text cât mai frumos, poți uita să treci unele detalii esențiale. Trebuie să fii atentă să nu omiți să scrii data botezului, ora, biserica la care are loc creștinarea micuțului, restaurantul, dar și adresa unde se găsesc acestea.

În ceea ce privește fontul cu care vor fi scrise invitațiile și acesta trebuie ales în concordanță cu tema botezului, dar și cu ce îți place ție. Nu alege un font care să solicite prea mult atenția invitaților, ci un font cât mai clar și scris cu o mărime rezonabilă. Este important ca adresa invitaților să fie scrisă de mână, de aceea ar trebui să cumperi mai multe plicuri, în caz că mai greșești unele nume sau adrese.

Invitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație auInvitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație au

Invitații de botez și mărturii – Cum alegi mărturiile pentru botez

Invitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație au

Mărturii ieșite din tipar

Invitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație au

Uită de bombonele în săculeți și alte mărturii demodate. Încearcă să găsești niște mărturii deosebite pentru botez, ceva mai puțin întâlnit cum ar fi mărturiile croșetate sau alte idei de mărturii handmade.

Personalizare

Invitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație au

Mărturiile personalizate le oferă invitaților tăi posibilitatea de a-și aminti cu plăcere și în viitor la ce botez au primit acea mărturie. Tocmai de aceea, personalizare mărturiilor de botez este un detaliu care nu trebuie să îți scape.

Păstrarea mărturiilor

Invitații de botez și mărturii. Cum le alegi și ce semnificație au

Daca vrei să oferi o mărturie de botez care să fie păstrată de toți invitații, alege unele ce pot trece testul timpului, nu se alterează și nu se demodează. De asemenea, le poți oferi celor prezenți la eveniment mărturii ce au o anumită utilitate, pentru a nu fi uitate într-un sertar, undeva în casă.

Citește și:

Părintele Cleopa: "Niciodată să nu puneţi două nume la copii!" Motivul pe care puțină lume îl cunoaște

Cum amenajezi un candy bar pentru evenimentul tău

Sursă foto: pinterest.com, boutiquewedding.ro

Destin tragic! El a murit râzând, la 41 de ani, ea s-a stins sfidând cancerul, la 54! Cuplul din „Inimă sălbatică”...... N-a suportat despărțirea! O tânără riscă opt ani de închisoare, după ce i-a rupt limba iubitului care a părăsit-o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x