Antena Căutare

Își devorau semenii, după care făceau unelte din oasele lor. Cum trăiau strămoșii noștri, acum 40.000 de ani

Oamenii de Neanderthal, care au trăit în urmă cu 40.000 de ani pe teritoriul actual al Belgiei, practicau canibalismul și își făceau unelte din oasele semenilor lor, conform unui nou studiu, potrivit The Guardian.

Oamenii de Neanderthal, care au trăit în urmă cu 40.000 de ani pe teritoriul actual al Belgiei, practicau canibalismul și își făceau unelte din oasele semenilor lor, conform unui nou studiu, informează The Guardian, potrivit agerpres.ro.

Osemintele descoperite în peșterile Goyet, din apropiere de Namur, Belgia, prezintă urme de tăieturi dar și de spargere, ceea ce indică faptul că respectivii indivizi au fost măcelăriți și apoi consumați, conform studiului publicat în ultimul număr al revistei Scientific Reports.

Cercetătorii susțin că victimele acestei practici erau jupuite, tranșate și li se spărgeau oasele pentru a fi extrasă măduva.

Pe lângă canibalism, oamenii de Neanderthal își făceau unelte din oasele semenilor lor uciși și devorați, scrie agerpres.ro. Această specie de hominizi a trăit în Europa și în Asia de vest timp de sute de mii de ani până la dispariția produsă în urmă cu aproximativ 40.000 de ani.

"Aceste dovezi ne trimit spre concluzia că oamenii de Neanderthal practicau canibalismul. Numeroasele rămășițe de cai și reni descoperite în același sistem de peșteri prezintă același tip de urme", a declarat coordonatorul acestui studiu, Prof. Hervé Bocherens de la Universitatea din Tübingen, Germania.

Adolescentul japonez care a obținut anul trecut 9,25 la Evaluarea Naţională la Română a terminat cu coroniță primul an ... Rezultate BAC 2016 EDU.RO HOROSCOPUL BACALAUREATULUI: Ce note vei lua, în funcţie de zodie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x