Isla Kilpatrick-Screaton e singura persoană din lume cu mutația ”Benjamin Button”. Cum o afectează condiția pe micuță

Isla Kilpatrick-Screaton e singura persoană din lume diagnosticată cu boala ”Benjamin Button”. În vârstă de doar 4 ani, Isla a devenit deja cunoscută în întreaga lume ca urmare a diagnosticului său.

Isla Kilpatrick-Screaton e singura persoană din lume care a fost diagnosticată cu o mutație pe care familia sa o numește ”Benjamin Button”

Profimedia

Micuța Isla Kilpatrick-Screaton a fost diagnosticată cu o mutație când avea doar un an. Condiția e atât de rară, încât ea e singura persoană din lume identificată cu ea până în acest moment.

Isla locuiește cu părinții ei și sora mai mare în Leicester, Marea Britanie, și a devenit recent cunoscută și pe rețelele de socializare.

Familia Islei a pornit un cont de TikTok pe care vorbesc și despre boala micuței. Ca urmare a atenției, fanii și familia au început să spună acum că Isla are boala ”Benjamin Button”.

Isla Kilpatrick-Screaton e singura persoană din lume diagnosticată cu mutația ”Benjamin Button”

”E singura din lume care are această mutație de displazie acro-mandibulară, așa că nu mai există nimeni ca Isla,” a declarat mama ei, Stacey, într-un mini-documentar publicat pe canalul YouTube Truly. ”Tot ce ne-au putut spune e că afectează dezvoltarea oaselor și cauzează îmbătrânirea prematură a organelor principale, inimă, rinichi.”

”Doctorii nu mai văzuseră mutația pe care au descoperit-o. Așa că nu ne-au putut da răspunsuri. Ni s-a spus că poate să facă infarct și la 7 ani. Nu o putem compara cu nimeni, e singura din lume cu această mutație. Nu e nimeni ca Isla.”

Citește și: Copilul care s-a născut deja bătrân. Arată de 150 de ani, deși are doar 22. Claudia Amaral face senzație pe TikTok

Isla e îngrijită de părinții ei, dar și de o asistentă, pe nume Sian, ce ajută și la hrănirea prin tub. Familia ei apelează și la mai mulți specialiști pentru a găsi mai multe răspunsuri cu privire la condiția deosebită a micuței.

”Am încercat să îi oferim o viață cât se poate de normală. Te îngrijorezi că îi va afecta durata de viață,” a continuat Stacey. ”Asta e cea mai rea. E o parte a motivului pentru care încercăm să trăim viața din plin. Pentru că nu știm ce se va întâmpla. Vrem să ne asigurăm că indiferent de ce se va întâmpla, o să avem video-uri cu ambele fete și amintiri.”

@islaspaige

##euro2020 ##England ❤️🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🤞🏼

♬ Three Lions '98 - Baddiel, Skinner & Lightning Seeds
Citește și
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Kamara în două ipostaze diferite, alături de fiul său și fosta soție
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Liviu Vârciu și Anda Călin
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Mai multe articole

”Nu vreau să trăiesc fără ea,” a declarat Stacey printre lacrimi. ”Niciunul dintre noi nu vrea. Asta e cel mai greu. Și unul dintre lucrurile la care încerci să nu te gândești. Din păcate, te gândești la asta în fiecare zi.”

Cum a devenit Isla Kilpatrick-Screaton cunoscută pe rețelele de socializare

În timpul pandemiei, sora mai mare a Islei a vrut propriul cont de TikTok, după care a vrut și Isla unul. Întreaga familie a început să facă video-uri în care dansează, se distrează și arată cum e viața lor.

@islaspaige

Daddy daughter date

♬ When You Need Me - Adam Little

”Când am început TikTok, pentru că vorbeam de îmbătrânirea prematură, am folosit ”Benjamin Button”, pentru că e îmbătrânire prematură invers,” a continuat Stacey. ”Clar a atras atenția oamenilor.”

Citește și: A murit de bătrânețe fetița care avea doar 10 ani. Iryna ‘Irochka’ Khimich suferea de progeria și corpul său arăta ca la 80 de ani

Isla Kilpatrick-Screaton e singura persoană din lume care are mutația ”Benjamin Button”. Ca urmare, corpul ei trece printr-o îmbătrânire prematură, dar familia ei o ajută în toate etapele dificile și îi oferă o viață cât mai frumoasă.

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri