Antena Căutare

La asta chiar nu se aștepta nimeni! Bondarii sunt capabili să dea goluri. Da, ați citit bine!

Recompensați cu dulciuri, bondarii pot face minuni. Ei pot de exemplu să învețe să împingă o minge mică pentru a marca un gol, deprindere extrem de complexă pentru o insectă, potrivit unui studiu dat publicității joi.

Recompensați cu dulciuri, bondarii pot face minuni. Ei pot de exemplu să învețe să împingă o minge mică pentru a marca un gol, deprindere extrem de complexă pentru o insectă, potrivit unui studiu dat publicității joi.

Această descoperire, publicată în revista Science, este prima dovadă că albinele și bondarii pot învăța ceva care nu este direct legat de sarcinile lor obișnuite de căutare a hranei.

De asemenea, descoperirea a dus și la tragerea unei alte concluzii majore, și anume că albinele par să învețe mai bine atunci când observă comportamentul semenelor, ele putând chiar să îmbunătățească tehnicile predecesoarelor lor.

"Studiul nostru dezminte total ideile potrivit cărora creierele mici le împiedică pe insecte să aibă o flexibilitate a comportamentului și că nu pot avea decât capacități de învățare foarte simple", a explicat Lars Chittka, unul dintre coautorii acestor studii, profesor la Universitatea Queen Mary din Londra.

Bondarii și albinele au fost antrenate să împingă, pe rând, o minge mică care avea aproape mărimea lor. Mingea trebuia să ajungă într-un loc precis înainte ca insecta să primească o recompensă dulce.

Unele dintre albine au devenit capabile de această sarcină numai urmărindu-le pe celelalte, iar altele datorită unor magneți care făceau mingea să se miște așa cum se dorea. De asemenea, un al treilea grup nu a mai fost antrenat deloc.

Sursa: Agerpres

O balenă a fost martora nepoftită la nunta unor tineri pasionați de mare, acvarii și balene. Imaginea a devenit virală!... El este copilul-minune! Are doar un an și jumătate și deja citește. Băiețelul a uimit internetul cu inteligența lui scli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x