Antena Căutare

Locul îndepărtat din lume unde FETELE devin BĂIEȚI la PUBERTATE! Cum au explicat medicii fenomenul care a uluit o lume întreagă

Un fenomen cu totul și cu totul bizar, ce a uluit oameni din toate colțurile lumii, are loc într-un sătuc izolat din Republica Dominicană. Acolo, bebelușii născuți fete se transformă, la pubertate, în băieți. 

Un fenomen cu totul și cu totul bizar, ce a uluit oameni din toate colțurile lumii, are loc într-un sătuc izolat din Republica Dominicană. Acolo, bebelușii născuți fete se transformă, la pubertate, în băieți.

Cunoscuți sub numele de ”Guevedoces”, acești copii sunt cei care se nasc cu organe genitale feminine, dar care mai târziu, când ajung la pubertate, încep să dezolte caracteristici masculine.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Maladia care afectează o mulțime de copii din Las Salinas este cu atât mai bizară cu cât are o incidență foarte mare. Ba mai mult, chiar oamenii de știință s-au arătat intrigați de acest fenomen. Julianne Imperato-McGinley, de profesie medic endocrinolog, a mers, în anii ’70 în sătucul Las Salinas, ca să vadă ce se întâmplă acolo.

Cunoscuți sub numele de ”Guevedoces”, acești copii sunt sărbătoriți de localnici, iar cuvântul își are originile într-o zicală spaniolă argotică ”huevo/guevo a los doce”, ce se traduce prin ”testicule la 12”, adică vârsta la care acești copii devin bărbați.

Conform studiilor efectuate de oamenii de știință, se pare că în primele săptămâni de dezvoltare a fetusului, copilul nu are nici sex masculin și nici feminin. După opt săptămâni, însă, lucrurile se schimbă, întrucât hormonii sexuali apar. Astfel, dacă fetusul are cromozomii XY, gonadele devin testicule și testosteronul este eliberat într-o structură cunoscută ca „tubercul”. Apoi, testosteronul este transformat în „dihidrotestosteron”, care, la rândul său, transformă tuberculul în penis. Iar dacă fetusul are cromozomi XX, atunci nu se creează deloc dihidrotestosteron și astfel tuberculul devine clitoris.

Copiii „guevedoces” posedă cromozomul Y și au organe interne masculine. Însă, din exterior, ei par a fi de gen feminin la naștere și sunt crescuți drept fete.

De ce apar aceste transformări? Ei bine, conform lui Julianne Imperato-McGinley, acești copii vin pe lume fete, deși au cromozomi XY, este faptul că se confruntă cu o deficiență de enzimă, ce este cunoscută drept 5-alfa-reductază. Mutația genetică responsabilă de această deficiență a fost transmisă de-a lungul generațiilor și între ele. Din 13 familii, 12 au cel puțin un copil de gen masculin care este purtătorul acestei mutații.

Această transformare a copiilor ”Ghevedoces” este sărbătorită de localnici, iar aceștia își asumă rolul de mascul în societate. Ba mai mult, se crede că Las Salinas se datorează unui efect numit „efectul fondatorului” sau „efectul gâtului de sticlă”, care se întâmplă pentru că sătenii sunt înrudiți între ei, fiind izolați din punct de vedere geografic.

Descoperire de ULTIMĂ ORĂ despre Marte. SECRETUL acuns de Planeta Roșie... O româncă a reușit să-i șocheze pe italieni! Ce a făcut după ce a găsit un portofel în care se aflau aproape DOUĂ MII de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x