Antena Căutare

Poarta către cer: "Gura de Rai" din Munţii Bucegi, locul în care organismul uman este regenerat

Munţii Bucegi ascund un secret "miraculos": o zonă mică, de un kilometru pătrat, în care corpul nu resimte oboseala, iar toate funcţiile organismului sunt îmbunătăţite. Specialiştii l-au numit locul unde cerul întâlneşte pământul.

Munţii Bucegi ascund un secret "miraculos": o zonă mică, de un kilometru pătrat, în care corpul nu resimte oboseala, iar toate funcţiile organismului sunt îmbunătăţite. Specialiştii l-au numit locul unde cerul întâlneşte pământul.

Locul a stârnit curiozitatea unui grup de cercetători care, în 1999, a studiat zona. Ce au descoperit? O pantă cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, unde se manifestă o anomalie magnetică atipică, după cum o definesc specialiștii, zonă care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman, aşa-numita "Gură de Rai".

După mai multe zile de urcat și coborât pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stănică, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzațional în preajma vârfului Doamnei: ajuns într-un anume loc, i-a dispărut oboseala. “Ne-am speriat când ne-a strigat alertat, nu știam ce s-a întâmplat. Evident că am privit cu neîncredere fenomenul, la început. In timp însă am constatat, pe propria noastră piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigațiile asupra acestui loc”, spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

PRIMUL PAS: VERIFICAREA TUTUROR VERSANŢILOR DIN ZONĂ

“Am constatat ca oricât ai urca, oricât de obosit ai fi după mers, în momentul în care ai ajuns în zona respectivă dispare oboseala, lucru care nu se manifestă pe alți versanți. Este vorba de o revigorare a funcțiilor fizico-chimice cu o rapiditate ieșită din comun”, declara Dumitru Stănică.

PASUL 2: TESTAREA MEDICALĂ

Echipa a fost ajutată de un medic. Rolul acestuia a fost să măsoare tensiunea arterială a fiecărui "subiect" care urca panta. Măsurătoarea a fost repetată şi pe o culme din apropiere.

CONCLUZII

În acea zonă, exclusiv, se întâmplă ceva deosebit. Nu numai că ritmul cardiac își revine uluitor de repede, deși urcușul se face pe o panta abruptă, dar oamenii în vârstă care au fost supuși testelor au declarat o stare de bine general când stau în acel loc.

sursa: stiintamister.ro

Gata cu falsurile! Invenție REVOLUȚIONARĂ pentru lumea artei! Toți colecționarii trebuie să afle, ca să nu fie înșelați... Se fac ultimele pregătiri pentru ceremonia de beatificare a Veronicăi Antal, prima femeie din România pe care Biserica C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x