Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Locurile BÂNTUITE din București! Opt locații ce te vor face să crezi în FANTOME!

Ceea ce mulți nu știu este că în București există locuri bântuite, despre care se spun mituri de-a dreptul incredibile. Tu ai curaj să le vizitezi?

Ceea ce mulți nu știu este că în București există locuri bântuite, despre care se spun mituri de-a dreptul incredibile. Tu ai curaj să le vizitezi?

Casa sângelui negru

Una dintre cele mai cunoscute legende este cea a fantomei lui Mircea Eliade din „Casa sângelui negru”. Pe strada Mântuleasa se află casa unde scriitorul a locuit, dar începând cu anul 1948, aceasta nu a mai avut proprietari. Se spune că fantoma lui Eliade a rămas aici, fiind și astăzi prezentă. Sunt și zvonuri care spun că locuința este bântuită și de alte fantome, iar scriitorul a folosit acest lucru ca sursă de inspirație pentru operele sale fantastice. Chiar și vecinii povestesc despre sunetele ciudate ce se aud în fiecare dimineață, acestea aparținând unei fantome numite „Bocănitoarea”. După ce o prostituată a fost ucisă în secolul al 19-lea, sufletul ei a rămas să bântuie locul.

Fantoma de la Casa Poporului

Paznicii de la Palatul Parlamentului au povestit întâmplările misterioase ce se petrec noaptea pe coridoare. Se pare că aici ar fi mai multe fantome ce bântuie la ore târzii, fluierând și declanșând sistemele de alarmă. Anca este cea mai cunoscută dintre ele și a băgat groaza în paznici. Aceasta, îmbrăcată într-o rochie albă, apare des și cere ajutorul paznicilor.

Facultatea de teatru și fantoma actorului Octavian Cotescu

Clădirea UNATC s-a făcut cunoscută și datorită unui mit potrivit căruia fantoma celebrului actor ar bântui aici. Spiritul stă ascuns într-un lift vechi ce nu mai funcționează, iar uneori deschide sau închide ferestre. Tot aici mai este spiritul unei femei în alb, care apare misterios în baia de la etajul femeilor.

Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză

În Centrul Vechi există un loc unde, potrivit cunoscătorilor din domeniu, ar fi 203 fantome ale unor copii ce bântuie în casa de pe Strada Franceză, numărul 13-14. În trecut, aici ar fi fost un orfelinat condus de Stavrache Hagi-Orman, vestit pentru răutatea sa. Acesta chinuia copiii și îi ținea fără apă și fără hrană. Sunt și mărturii ale unor persoane care spun că după miezul nopții, trecătorii pot auzi voci de copii care cer apă.

Muzeul Foișorul de Foc

Cei care au vizitat locul povestesc despre fenomenele stranii la care au luat parte. În mod subit, oamenii simt o puternică apăsare în piept și o durere inexplicabilă însoșită de senzația de teamă. Aici se spune că există fantoma unei femei care a căzut pe scările turnului. Sufletul acesteia a rămas aici să bântuie. Sunt și martori care povestesc cum uneori, în timpul nopții, de la ferestrele Foișorului ies flăcări. Mai mult decât atât, în data de 9 a fiecărei luni, undeva pe la ora 23:30, niște lumini misterioase apar ca din senin.

Școala Centrală

Există numeroase legende potrivit cărora aici se petrec fenomene bizare. Ușile se mișcă singure, diferite sunete și mirosuri inexplicabile. Mai mult decât atât, sunt și voci care spun că obiectele sunt văzute plutind în mod miraculos. Școala Centrală este cunoscută și pentru numeroasele încăperi secrete, iar subsolul este locul de unde se aud adesea zgomote bizare.

Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu

Se spune despre acest loc părăsit că noaptea devine gazda unor fenomene stranii. Din clădire încep să se audă zgomote ciudate, cel mai probabil aparținând juristului Bazilescu, căruia i-a aparținut terenul.

Hotel Cișmigiu

În urma unui accident, o femeie a murit în această clădire, iar spiritul ei a continuat să bântuie împrejurimile. De atunci, în acest loc se aud sunete misterioase și martorii vorbesc despre prezențe bizare ce apar din când în când.

Recomandari