Antena Căutare

Magia Zilei, cu Mihai Voropchievici. Prima zi de Paște, obiceiuri ce ascund cheia către prosperitate

Magia Zilei, cu Mihai Voropchievici. În prima zi de Paște, trebuie să avem grijă să respectăm anumite tradiții și obiceiuri pentru a avea parte de noroc și împliniri tot restul anului.

Magia Zilei, cu Mihai Voropchievici. În prima zi de Paște, trebuie să avem grijă să respectăm anumite tradiții și obiceiuri pentru a avea parte de noroc și împliniri tot restul anului.

În duminica de Paște, este bine să purtăm haine noi. Acestea simbolizează o curățare trupească, dar și sufletească. Acest obicei este strâns legat, în România, de venirea primăverii, hainele noi reprezentând faptul că omul este în armonie cu natura ce se împrospătează și revine la viață.

Un alt obicei pentru prosperitate și noroc respectat de Paște la români este spălatul pe față cu apă în care se află pus un ou roșu și un ban de argint. Creștinii își ating obrazul cu oul roșu pentru sănătate și lipesc banul pe frunte pentru belșug.

Fetele nemăritate grăbesc măritișul, dacă păstrează cojile de ouăle pe care le mănâncă. Bărbații ar trebui să poarte în prima zi de Paște o pălărie nouă, simbolizând puterea.

Un alt obicei se referă la ciocnitul ouălor, ce are o serie de rigori pentru prima zi de Paște. Tradiția spune că mai întâi ciocnesc părinții, apoi părinții cu copiii iar, la final, copiii între ei.

Obiceiuri și tradiții în prima zi de Paște. Ce trebue să faci pentru a avea sănătate și belșug tot restul anului... Li s-a spus să își ia la revedere de la fetița lor, pentru că era „incompatibilă cu viața”: „Habar n-au ce spun! Copilul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x