Antena Căutare

Mai este o zi pana la presupusul sfarsit al lumii: Unii se adapostesc, altii petrec

Desi oamenii de stiinta s-au straduit sa demonstreze ca 21 decembrie nu aduce sfarsitul lumii, nici macar in calendarul maya, sute de mii de oameni de pe planeta cred si acum cu tarie acest lucru. Dar reactia lor este diferita: unii incearca sa se puna cat de cat la adapost, altii se pregatesc de o mare petrecere.

Pentru cei care cred in asa-zisele profetii ale calendarului maya, niciun loc nu ar putea fi mai potrivit, in ziua Apocalipsei, decat ruinele lasate de aceasta straveche civilizatie. Piramidele Maya din Mexic sunt asaltate, in aceste zile, de turisti: unii mai ciudati, altii doar curiosi.

Un alt loc devenit celebru in urma povestilor despre Apocalipsa este un sat din sudul Frantei. Se spune ca in muntele de aici se ascund extraterestri care ii vor salva, cu navele lor, pe pamantenii mai norocosi. Deocamdata, in sat au venit doar cativa glumeti si mai multi jandarmi, cu misiunea sa previna orice incident.

Mai aproape de noi, Serbia are si ea propriul sau munte vrajit, despre care localnicii cred ca este, de fapt, o piramida construita de extraterestri. Teoria e sustinuta si de hotelierii din zona, care se asteapta la mari profituri de pe urma Apocalipsei.

In Rusia, insa, tinerii au alte ganduri legate de eventualul sfarsit al lumii. Cei mai multi vor petrece ziua de 21 decembrie in cluburi. Dar, ca sa nu riste, aleg localurile contruite in fostele adaposturi antiatomice din timpul Razboiului Rece.

Potrivit unui sondaj efectuat de Reuters, 10% dintre oamenii din intreaga lume sunt convinsi ca lumea se va sfarsi o data cu era mentionata in calendarul maya, pe 21 decembrie 2012.

GALERIE FOTO! Funny, funny, funny: Fructele, deliciul unui cimpanzeu din Rio de Janeiro... VIDEO! O alta traducere a calendarului mayas spune ca Apocalipsa vine pe 23 decembrie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x