Antena Căutare

„Mami, ajută-mă, aud voci!” - A vrut să se sinucidă, dar a fost salvată chiar de cei care o chinuie. Medicii nu știu cum s-o vindece!

Era în timpul unui examen când a auzit vocea unui bărbat strigând „Buuum!”. Speriată, s-a uitat în jurul ei. Nimeni nu reacționa, toți erau cu ochii în foi. A crezut că i s-a părut. Câteva minute mai târziu, s-a repetat. A vrut să se sinucidă, dar a fost salvată chiar de cei care o chinuiau.

„Mami, ajută-mă, aud voci!” - A vrut să se sinucidă, dar a fost salvată chiar de cei care o chinuie. Medicii nu știu cum s-o vindece!
Hazel Clarke

„Am sărit imediat, speriată. Credeam că se întâmplase ceva. Eram în toiul examenului. M-am uitat la supraveghetori, apoi la ceilalți colegi din sală. Toți erau cu ochii în foi, concentrați pe rezolvarea subiectelor. M-am convins că mi s-a părut. Cum am dat pagina, l-am auzit din nou: „Buuuum!”. A continuat așa până la final”, a povestit Hazel Clarke, în vârstă de 18 ani.

Extenuată și neînțelegând ce se întâmpla cu ea, după terminarea examenului, s-a dus glonț către ieșirea din clădire, unde mama ei o aștepta în mașină. Abia se abținea să nu izbucnească în lacrimi, dar și-a ținut emoțiile în frâu, alegând să nu îi povestească nimic mamei.

„În acea noapte, în timp ce stăteam în pat, acea voce a revenit. Scotea sunete ciudate și urla cuvinte monosilabice. Câteva minute mai târziu, am mai auzit pe cineva, tot bărbat, dar părea mai bătrân”, a continuat Hazel.

Adolescenta a pus totul pe seama stresului provocat de perioada examenelor în combinație cu sindromul anxios depresiv cu care fusese diagnosticată la începutul anului. Doar că, în fiecare noapte, vocile se întorceau. Două săptămâni mai târziu, Hazel a cedat.

„Mama, ajută-mă, aud voci!”

Trei medici psihiatri au consultat-o pe tânără. Au ajuns la concluzia că aceste voci erau cauzate de sanxietate și depresie, așa că i-au prescris un tratament antidepresiv. N-a funcționat, spune Hazel. Din contră, după ce a început să-l ia, vocile au trecut de la cuvinte simple la fraze, purtând discuții între ele.

„Bărbatul mai în vârstă este Eros. E plin de el și s-a impus ca un fel de lider. Terry este cel pe care l-am auzit prima oară. E cam de vârsta mea și îi place să vorbească despre școală și fotbal. Cea mai drăguță este Psyche, mă întreabă de multe ori ce mai fac, cum mi-a fost ziua.”

Însă cei trei nu sunt personaje pozitive. Îi știu toate punctele slabe, toate fricile și adoră să o chinuie. „Îmi spun că sunt grasă și urâtă. Că n-o să mă placă nimeni, niciodată”.

Toți medicii la care apela îi dădeau același diagnostic, dar niciun tratament nu o putea scăpa de cele trei voci. Anul trecut, înainte de Crăciun, Hazel a decis că nu mai poate continua. Era pregătită să își ia viața. A încercat să scrie un bilet de adio, dar țipetele din capul ei n-o lăsau să se concentreze. I-a spus mamei ei ce simte și împreună au început să caute o altă soluție.

Între timp, Hazel s-a împrietenit cu cele trei voci. „Nu îi mai aud atât de des. Apar seara, înainte să adorm, dar și în timpul zilei, mai ales atunci când sunt foarte stresată.”

Halucinații auditive

Aceste halucinații auditive pot avea sau nu legătură cu bolile psihice. Ele sunt cel mai des întâlnit tip de halucinații pe care le au cei diagnosticați cu tulburări psihice, cum ar fi schizofrenia, dar pot fi întâlnite și în cazul persoanelor sănătoase.

Experiențele traumatice, cum ar fi abuzul sau neglijarea, sunt considerate a fi printre cei mai semnificativi declanșatori ai halucinațiilor auditive, în special în rândul copiilor.

FOTO/ I-au cumpărat bebelușului un premergător, iar când au deschis cutia au rămas mască! Era cât pe ce să-i pună viața ... O banană cumpărată de la alimentară a ajuns să coste 120.000 de dolari! Cum a fost posibil. „Banana reprezintă fix asta:...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x