Antena Căutare

Marturie socanta: "Mi-am mancat prietenii ca sa nu mor de foame!"

La 40 de ani de la accidentul aviatic ce i-a schimbat viata, medicul Roberto Canessa isi aminteste cu infrigurare ca a fost nevoit sa manance din prietenii sai pentru a nu muri de foame. Roberto este unul dintre cei 16 oameni care au supravietuit dupa ce avionul in care se aflau s-a prabusit în muntii Anzi, intre Chile si Argentina, la 13 octombrie 1972. Ei au fost salvati dupa 72 de zile.

Marturie socanta: "Mi-am mancat prietenii ca sa nu mor de foame!"
| robertocanessa.com

Roberto Canessa avea la acea vreme 19 ani si era student la Medicina. Astazi, medicul marturiseste ca nu va uita niciodata momentul in care a trecut la canibalism, mancand din ceilalti pasageri pentru a supravietui, scrie Daily Mail.

"A fost dezgustator. In ochii unei societati civilizate, acest fapt era o decizie revoltatoare. Mi-am calcat în picioare demnitatea atunci cand am hotarat sa mananc bucati din prietenii mei pentru a nu muri de foame. Am avut senzatia ca profit de prietenii mei care au murit. Dar apoi m-am gandit ca daca as fi în locul lor, mi-as dori sa fiu mancat si sa-i ajut astfel pe altii sa traiasca", povesteste Roberto Canessa.

Roberto spune ca singurul lucru care l-a ajutat sa reziste a fost gandul la mama lui si dorinta de a nu-i produce suferinta prin moartea sa. Despre faptul ca a recurs la canibalism, Roberto spune ca nu a avut de ales. "Ne aflam intr-un loc unde nu era decat zapada, un loc unde oamenii nu aveau ce sa caute".

Din cei 45 de pasageri ai avionului, numai 12 au murit la impact. Alti cinci au sfarsit a doua zi, un altul dupa o saptamana. In cea de-a 17-a zi, pe munte a avut loc o avalansa în urma careia alti opt si-au pierdut viata. Alti trei supravietuitori au murit de epuizare.

Cei ramasi au fost salvati dupa 72 de zile de cosmar, in care au luptat cu temperaturi de -40 de grade. Echipele de salvare au crezut ca toti pasagerii au murit, avand in vedere conditiile extreme de la 3.600 de metri altitudine. Au aflat adevarul abia dupa doua luni de zile, atunci cand doi dintre supravietuitori au reusit sa coboare si sa ceara ajutor.

Citeste si Jurnalul!

Lumea azi si maine: Cum va evolua omenirea pana in anul 2100... Vila in care au locuit Elvis si Priscilla Presley a fost scoasa la vanzare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x