Antena Căutare

Metoda ieftină de încălzire a locuinței care a ajuns virală pe Tiktok. Cum poți produce căldură cu o investiție de 50 de lei

Vine iarna și, având în vedere costurile ridicate la încălzire, oamenii caută soluții mai ieftine pentru a se încălzi în sezonul rece. Pe Tiktok circulă un truc cu ajutorul cărora poți avea căldură în casă cu un cost redus. Mai exact, cu o investiție totală de 50 de lei. Iată despre ce este vorba.

colaj de imagini cu un calorifer si ghiveci cu care faci caldura in casa Galerie
Vine iarna și, având în vedere costurile ridicate la încălzire, oamenii caută soluții mai ieftine pentru a se încălzi în sezonul rece. Pe Tiktok circulă un truc cu ajutorul cărora poți avea căldură în casă cu un cost redus. Mai exact, cu o investiție totală de 50 de lei. Iată despre ce este vorba. | Shutterstock.com și Tiktok

Facturile tot mai mari îi fac pe oameni să caute soluții pentru a trece cu bine peste sezonul rece. Inventivi, internauți au găsit o modalitate de a avea căldură cu o investiție redusă.

Mecanismul ușor de creat implică realizarea unor ghivece din teracotă și lumânări. În acest fel, cei care au pus în aplicare trucul spun că locuința se poate încălzi chiar și până la 22 de grade.

Cum încălzești locuința cu ajutorul unui ghivece și lumânări

Pentru a pune în practică acest sistem ingenios de încălzire va fi nevoie de o tavă de cuptor/farfuria ghiveciului, două cărămizi/pietre sau două vase micuțe care sunt rezistente la căldură, două ghivece din teracotă sau doar unul, și lumânări.

În magazinele de specialitate, un ghivece din teracotă are un preț cuprins între 5 lei și 20 lei, în funcție de dimensiune. Lumânările trebuie să fie rotunde și mici. Un set de 50 de bucăți poate costa de la 10 lei la 25 de lei.

În final, mai este nevoie de ceva care să acopere gaura din ghiveci, dacă există, pentru a opri pierderea căldurii. Atenție, dacă alegeți să puneți două ghivece, e necesar să fie acoperite ambele găuri.

Citește și: Ce s-a ales de băiatul Mowgli după ce povestea lui a fost mediatizată. Adolescentul era batjocorit de oameni și prefera jungla

Imediat ce aveți la îndemână toate aceste lucruri, vă puteți apuca de asamblarea sistemului de încălzire.

Puneți lumânările (4 la număr) pe o suprafață neinflamabilă (ideal pe tava de gătit), aprindeți-le și așezați cele două suporturi în jurul lor (cum ar fi cărămizi sau vase micuțe rezistente la căldură). Peste cele două puncte de sprijin, puneți ghiveciul/ghivecele de flori cu gura în jos, așezate unul peste altul. Nu uitați să acoperiți găurile.

După ce lumânările vor arde câteva minute, veți simți cum vasul din teracotă se încălzește și acționează ca un reșou, radiând ușor căldura.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce riscuri există dacă încălzești locuința cu lumânări și ghivece din teracotă

Există și câteva riscuri, pe care ar trebui să le luați în calcul. În primul rând, există riscul de incendiu. Orice lucru care implică foc poate fi periculos dacă aveți animale de companie, copiii mici sau dacă, pur și simplu, îl lăsați nesupravegheat.

Un al doilea lucru la care trebuie să fiți atenți este că, dacă le așezați corect, ghivecele se vor încinge prea mult, așa că încercați să nu atingeți dispozitivul. Lăsați niște mănuși de cuptor în apropiere, astfel încât să vă puteți descurca dacă e nevoie să atingeți ghivecele care ard.

Citește și: Când a auzit ce îi cere soacra, femeii nu i-a venit să creadă că așa ceva e posibil. Ce a dezvăluit

Mai mult, lumânările sunt în general făcute din ceară de parafină, care emite VOC (compuși organici volatili), inclusiv benzen și toluen. Acestea nu sunt grozave pentru sănătate, așa că nu e indicat să le țineți prea mult aprinse. Persoanele vulnerabile precum bolnavii și bătrânii sunt cel mai predispuși să sufere din cauza calității reduse a aerului din locuință.

(P) 6 sfaturi pentru a face profit din pariuri... Un tată a descoperit semne ciudate pe mâna băiatului. Când și-a dat seama ce sunt, omului nu i-a venit să creadă. Ce a a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x