Antena Căutare

Moment istoric! NASA a publicat prima imagine color cu planeta Jupiter

NASA a publicat prima imagine color cu planeta Jupiter, trimisă de sonda spaţială Juno, aflată la o distanţă de 2,7 miliarde de km de Pământ.

NASA a publicat prima imagine color cu planeta Jupiter, trimisă de sonda spaţială Juno, aflată la o distanţă de 2,7 miliarde de km de Pământ.

'"Primul instantaneu al lui JunoCam indică faptul că sonda a trecut cu bine de mediul ostil şi încărcat de radiaţii ce înconjoară planeta Jupiter fără a suferi vreo degradare", a declarat Scott Bolton, din cadrul Institutului de Cercetare Southwest din San Antonio, conform DailyMail. "Abia aşteptăm să vedem primele imagini cu polii planetei", a adăugat acesta.

Prima imagine a fost suprinsă pe 10 iulie, atunci când sonda spaţială se afla la o distanţă de 4,3 milioane de kilometri de Jupiter. Imaginea color înfăţişează trăsăturile atmosferei de pe Jupiter, inclusiv faimosul Mare Punct Roşu şi trei dintre cele patru luni imense - Io, Europa şi Ganymede.

Sursa: mediafax.ro

ISIS a revendicat atacul sângeros din Nisa. Au fost trimise mai multe mesaje pe rețelele sociale... Bărbatul sexy și rău sau băiețelul mamei? Bărbați de care trebuie neapărat să fugi! Al tău cum e?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x