Antena Căutare

Neurolog american: Sufletul este o informatie in creierul nostru si nu este etern

Un profesor de neurologie de la Universitatea Princeton crede ca exista intr-adevar un suflet al oamenilor, care poate fi explicat stiintific: un anumit tip de informatie, aflat intr-o structura complexa, in creierul nostru, conform Huffington Post.



"Este unul din cele mai fascinante si oribile sindromuri din literatura medicala", spune Graziano.

Profesorul de neurologie de la Universitatea Princeton, Michael Graziano, spune ca la aceasta intrebare ar putea raspunde sindromul neglijentei hemispatiale.

"Imaginati-va ca va treziti la spital dupa un atac cerebral si descoperiti ca jumatate din lumea voastra a disparut. Partea stanga a spatiului si tot ce exista in ea a disparut din mintea voastra. Puteti sa vorbiti doar cu oamenii care stau in dreapta patului de spital, dar cand ajung in stanga dispar din mintea voastra. Imbracati partea dreapta a corpului, dar uitati sa o imbracati si pe stanga (...) Nu va dati seama de aceasta situatie, intrucat nu mai constientizati partea stanga a spatiului si nu realizati ca va lipseste ceva", explica neurologul.

Ciudatul sindrom nu este doar orbire, ci o orbire a mintii, care acopera vederea, atingerea, auzul, memoria si conceptele, spune Graziano. Acest sindrom poate aparea in urma leziunilor din mai multe zone ale creierului, insa, cel mai des, pierderea constintei este asociata cu o regiunea a cortexului cerebral aflata deasupra urechii, in partea dreapta a creierului.

Sindromul neglijentei hemispatiale sugereaza ca constiinta nu se afla peste tot in creier, ci poate fi amplasata in anumite parti ale lui, spune profesorul de neurologie. El precizeaza ca acest sindrom sugereaza ca constiinta este construita, cel putin partial, intr-un loc special din creier, existand o relatie stransa intre ea si atentie.

Neurologul crede ca exista un spirit, un suflet, dar nu asa cum este el imaginat de oameni. "Sufletul este o informatie de un anumit tip, construita intr-o structura complexa, in creierul nostru. Este unic fiecaruia din noi si este pretios intrucat nu este etern", spune cercetatorul.

Foto: misconceptionjunction.com

Oamenii fantoma: Povestea uimitoare a persoanelor fara amprente... VIDEO! S-a inventat cel mai rezistent material din lume. Vezi cum arata!l...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x