Antena Căutare

Noaptea Cercetatorilor, locul de intalnire al actualilor si viitorilor oameni de stiinta

Sute de parinti si copii din Suceava au luat parte la Noaptea Cercetatorilor. Inventatorii de roboti, fizicienii sau astrofizicienii au incercat sa atraga cat mai multi vizitatori din randul ceor mici. Si-au dorit sa ii determine pe acestia sa urmeze o cariera stiintifica.

Noaptea trecuta, cercetatorii au vrut sa demonstreze ca sunt oameni obisnuiti cu o meserie neobisnuita. Scopul lor a fost o reusita, iar standurile insirate pe strazile Sucevei i-au fascinat pe copii.

Unul dintre cele mai vizitate standuri a fost acela al unui liceu din oras. Aici, curiosii au fost pusi sa miste o furnica doar cu forta mintii. Nu a fost vorba despre o furnica obisnuita, ci despre una digitala, care le-a cam pus bete in roate curiosilor.

Astrofizicienii si telescoapele lor au fost ca un magnet pentru cei care au vrut sa observe luna sau alte corpuri ceresti. Prichindeii au fost incantati.

Filmele documentare, jocurile si demonstratii de dans in aer liber au fost reteta perfecta pentru a-i atrage si pe adolescentii mofturosi.

Noaptea Cercetatorilor este un proiect initiat de Uniunea Europeana si se desfasoara in toate tarile membre si afiliate, in cea de-a patra vineri a lunii septembrie. Scopul principal este acela de a aduce impreuna cercetatorii si publicul larg si de a permite interactiunea cu stiinta intr-un cadru relaxat si prietenos.

Lucruri nestiute despre Michelangelo: Era autist si isi petrecea noptile la morga!... Pusti de asalt Kalasnikov, transformate in opera de arta ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x