Antena Căutare

Alexandra nu vede și nu aude, dar este studentă la medicină, în anul patru! „Le pot oferi pacienților mai mult decât alți medici”

Alexandra Adams s-a născut nevăzătoare și surdă, dar nu și-a lăsat dizabilitățile să stea în calea visului ei de a deveni medic și a ajuta alți oameni. Tânăra a povestit ce nedreptăți au făcut-o să sufere și a explicat că ea are ceva în plus de oferit pacienților. 

Alexandra Adams s-a născut nevăzătoare și surdă, dar nu și-a lăsat dizabilitățile să stea în calea visului ei de a deveni medic și a ajuta alți oameni. Tânăra a povestit ce nedreptăți au făcut-o să sufere și a explicat că ea are ceva în plus de oferit pacienților.

În prima ei zi de practică în spital, un medic a întrebat-o pe Alexandra Adams, din Regatul Unit l Marii Britanii și al Irlandei de Nord, de ce merge cu ajutorul unui baston pentru pacienți. După ce i-a explicat că bastonul este, de fapt, al ei, deoarece este nevăzătoare și nu aude, medicul i-a spus să nu atingă niciun pacient. A fost trimisă acasă.

„Imaginează-ți că ești pacient. Ai vrea ca un medic cu dizabilități să te trateze? Sigur că nu”, i-a spus acel medic Alexandrei Adams, interzicându-i să se uite la radiografii ale unor pacienți.

Acum, în cel de-al patrulea an la Facultatea de Medicină, Alexandra Adams, în vârstă de 25 de ani, refuză ca dizabilitățile ei să o împiedice în parcursul ei de a deveni medic.

Alexandra nu vede și nu aude, dar este studentă la medicină, în anul patru! „Le pot oferi pacienților mai mult decât alți medici”

„Întotdeauna, atunci când cineva mi-a spus că nu pot face ceva, am făcut tot posibilul să demonstrez contrariul”, a spus tânăra, care se bucură doar de 5% dintr-o vedere normal, cu ochiul stâng.

Născută surdă și nevăzătoare, Alexandra Adams poartă un stetoscop cu Bluetooth, conectat la aparatul ei auditiv. Ea se bazează pe atingere pentru a simți venele unui pacient.

„Poți afla foarte multe despre un pacient doar ascultându-l. Siguranța pacienților mei este primordial, așa că, atunci când nu sunt sigură de ceva, întreb”, a mai spus Alexandra Adams, student la Universitatea din Cardiff.

Alexandra nu vede și nu aude, dar este studentă la medicină, în anul patru! „Le pot oferi pacienților mai mult decât alți medici”

De ce vrea să fie medic și ce crede că are de oferit în plus față de colegii ei

Tânăra s-a hotărât să devină medic după ce a suferit o operație eșuată la stomac. A fost nevoită să suporte alte 20 de intervenții chirurgicale și să petreacă 18 luni în spital.

Acum, Alexandra Adams, care obișnuia să facă înot de performanță, susține că experiența pe care a avut-o ca pacient pe patul de spital a determinat-o să pună mare preț pe empatie.

„Am putut să merg la pacienți care erau îngroziți și să le spun că știu cum se simt. Văd mai puțin decât cei mai mulți oameni, dar am mai multă empatie decât mulți alții. Această empatie este cel mai important lucru pe care îl poți oferi pacienților”, a mai spus Alexandra Adams.

Alexandra Adams a optat pentru îngrijirea paliativă în locul chirurgiei, deoarece admite că îi este greu să îndeplinească unele sarcini.

În prezent, Alexandra Adams, originară din Kent, lucrează cu pacienți mai în vârstă, iar bastonul cu ajutorul căruia se deplasează ea este adesea un subiect de discuție, însă fără discriminare.

Între timp, Alexandra Adams a cunoscut și alți medici cu dizabilități în America, inclusive cinci medici nevăzători.

TESTUL care îți probează VIGILENȚA! 8 din 10 nu-l nimeresc: Crezi că ai dat rezultatul corect?... Vezi greșeala? Doar cei cu un IQ peste medie pot observa ce e în neregulă în acest desen...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x