Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Nudişti cehi au fost avertizaţi de poliţişti pentru că nu purtau măşti de protecţie

Un grup de nudişti cehi a fost avertizat de poliţişti pentru că au încălcat obligaţia de a purta măşti de protecţie în spaţiul public, scriu publicaţiile locale.

Nudisti in Cehia

Potrivit kafkadesk.org, mesajul este clar: măştile de protecţie trebuie purtate tot timpul în public şi nicio excepţie nu va fi tolerată.

Ca urmare a unor informaţii conform cărora unii nudişti făceau plajă fără măşti de protecţie lângă zona balneară Lazne Bohdanec din regiunea Pardubice, poliţia a fost chemată la faţa locului pentru a-i avertiza.

Deşi nudismul este permis în zonă, grupul a încălcat două reguli impuse de guvernul ceh luna trecută pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus: interzicerea de adunări cu mai mult de două persoane şi obligaţia de a purta măşti în public.

"Cetăţenii se pot afla în astfel de locuri special amenajate fără haine", a comentat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Marketa Janovska. "Dar trebuie să aibă gura acoperită şi trebuie să fie atenţi să nu iasă în grupuri".

Mass-media au relatat ulterior că poliţiştii locali au efectuat o nouă inspecţie a doua zi în zonă şi nu au constatat alte nereguli.

Sâmbătă, Cehia a înregistrat 4.194 de cazuri iar 56 de persoane au murit de Covid-19.

Sursa: News.ro

Recomandari