Antena Căutare

O credincioasă ispitită trupește întreabă: „Părinte, e păcat să fac dragoste în Postul Paștelui?” Răspunsul Starețului Sisoe te va surprinde!

O creştină este într-o mare dilemă: nu ştie dacă e bine sau nu să păcătuiască trupește în Postul Paștelui.

O creştină este într-o mare dilemă: nu ştie dacă e bine sau nu să păcătuiască trupește în Postul Paștelui.

„Părinte, e păcat să fac dragoste în Postul Paștelui?”, a fost întrebarea femeii pe doxologia.ro.
Un preot i-a dat imediat răspunsul. Preotul a sfătuit-o să nu cedeze acestor pofte și să se roage pentru a scăpa de „duhul cel rău”.

"Dragostea în post e desfrânare. Desfrânarea este una dintre cele mai rele patimi, această putând să-l lupte pe creştin aproape în orice situaţie: în gând, în cuvânt şi în fapta; în mănăstire şi în lume; în singurătate şi în familie; la tinereţe şi la bătrâneţe. Postul biruiește poftele trupului.

Preotul: „Poftele trupeşti pot fi biruite!”

Postul este viaţă, căci rostul sau este acela de a-l ridică pe om din cele care îl trag spre moarte. Cu cât s-a înmulţit însă păcatul în noi, cu atât suntem mai greu de urnit spre cele sfinte, iar trupul ni se arată mai sălbatic şi mai neascultător. Astfel, până la a ajunge trupul nostru templu al Duhului Sfânt, avem de dus lupte aprige împotriva săltărilor nefireşti ale acestuia. Poftele trupeşti pot fi biruite numai prin poftirea celor duhovniceşti (rugăciune, post, nevoinţe, milă, blândeţe, tăcere)”, a concluzionat slujitorul Domnului.

Harta DRUMURILOR SUBTERANE ale "cartierului interzis" din Bucureşti. Cum arată tunelurile construite la ordinu... Care dintre cupluri este cel mai fericit? Alegerea îți va dezvălui secretul relației tale!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x