Catedrala Mântuirii Neamului a fost din nou în centrul atenției după ce o cruce înaltă de 7 metri cu o greutate de 7 tone a fost montată ieri pe Turla Pantocrator.
Simbolul credinței poate fi considerat acum și un simbol al măreției arhitecturale românești, ținând cont de faptul că aceasta poate fi văzută de la kilometri distanță și că reflectă atât tradiția ortodoxă, cât și importanța lăcașului monumental demn de istoria și identitatea națională.
Citește și: Rugăciune puternică de Florii. Rostește-o pentru alinare și vindecare. Ce tradiții se respectă în această zi
Montarea crucii a fost o adevărată provocare pentru muncitorii care au avut nevoie de o macara gigantică pentru a duce la bun sfârșit procesul de montare.
O cruce de 7 tone și 7 metri a fost montată pe turla cea mare a Catedralei Mântuirii Neamului. Cum arată simbolul credinței
Crucea uriașă a fost amplasată la peste 130 de metri înălțime de o macara cu o capacitate de 600 de tone prin efortul coordonat al unor echipe specializate. Inginerii au lucrat cu o precizie milimetrică pentru a monta Sfânta Cruce care acum încununează cel mai înalt punct al sfântului lăcaș.
Mai mult decât atât, potrivit informațiilor transmise de Catedrala Națională prin intermediul rețelelor sociale, „înainte de a fi înălțată, Crucea a fost sfințită după orânduiala Bisericii noastre de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de clerici, într-o atmosferă de rugăciune și reculegere”.
Astfel, „Catedrala Mântuirii Neamului a cunoscut ieri un moment de înaltă încărcătură simbolică și spirituală, Sfânta Cruce fiind montată pe Turla Pantocrator, cel mai înalt punct al edificiului - locul de unde semnul biruinței lui Hristos va străjui Capitala și va binecuvânta întreaga țară”.
„Mai mult decât o etapă inginerească, această zi marchează un gest de consacrare: unirea lucrării omenești cu darul dumnezeiesc. Crucea ridicată deasupra turlei mari a Catedralei Naționale devine nu doar un reper arhitectural al României, ci și o chemare tăcută spre verticalitate, spre nădejde, spre Înviere” se mai arată în comunicatul transmis pe Facebook de către oficiali.
Postarea a ajuns la peste 1 500 de aprecieri, iar internauții s-au împărțit în două tabere în comentarii. În timp ce unii dintre ei felicitau și se bucurau pentru marele eveniment, alții au fost dezamăgiți de faptul că nu au putut participa.
„Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți cei ce-au contribuit la această superbă lucrare!!!!!”
„Doamne ajută și mulțumiri lui Dumnezeu că s-a realizat cu Voia Lui! Catedrala Mântuirii Neamului Românesc, cu har și dar de la Dumnezeu, să unească biserica și mirenii în dreapta credință a ortodoxiei. Amin!”
„Era mai frumos dacă anunțați înainte. Ar fi participat mii de bucureșteni. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!”
„Minunat! Dar ne-am fi dorit să știm să fim martori!!!!” sunt doar câteva dintre comentariile credincioșilor.
Citește și: Meniul tradițional de Paște. Ce nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor în zi de sărbătoare
Luna se îndepărtează de Pământ, susțin experții. Cum va fi afectată planeta noastră... Bill Gates are o avere de peste 100 de miliarde de dolari, dar mulți au fost uimiți când au aflat ce sumă lase moșternir...