Antena Căutare

O femeie din Japonia în vârstă de 116 ani, cea mai vârstnică persoană din lume! Secretul longevității ei, dezvăluit! Iată ce mănâncă în fiecare zi!

O femeie din Japonia,  în vârstă de 116 ani, care iubeşte matematica şi consideră că cel mai bun moment din viaţa ei este "acum", a fost confirmată drept cea mai vârstnică persoană din lume, a anunţat, sâmbătă, Cartea Recordurilor Guinness, potrivit AFP.

O femeie din Japonia, în vârstă de 116 ani, care iubeşte matematica şi consideră că cel mai bun moment din viaţa ei este "acum", a fost confirmată drept cea mai vârstnică persoană din lume, a anunţat, sâmbătă, Cartea Recordurilor Guinness, potrivit AFP.

Kane Tanaka este născută pe 2 ianuarie 1903, în acelaşi an în care fraţii Orville şi Wilbur Wright au reuşit primul zbor motorizat din istorie, actul de naştere al aviaţiei moderne.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ceremonia de înmânare a diplomei a avut loc la căminul de bătrâni din oraşul Fukuoka, în vestul Japoniei, acolo unde locuieşte, în prezenţa primarului Soichiro Takashima.

Când a fost întrebată care a fost momentul cel mai fericit din viaţa ei, Tanaka a răspuns: "acum".

Căsătorită în 1922 cu Hideo Tanaka, ea a avut patru copii şi a adoptat unul, potrivit News.ro.

Dimineaţa, ea se trezeşte cel mai adesea la ora 6.00. După-amiaza, ea studiază matematica şi exersează caligrafia.

"Unul dintre jocurile ei favorite este Othello, devenind expertă în acest joc de societate clasic", a adăugat Cartea Recordurilor Guinness.

În ceea ce privește regimul alimentar pe care îl are, Tanaka spune că mănâncă orez, pește și supă. De asemenea, ea spune că bea multă apă, că are un apetit mare pentru dulciuri și băuturi carbogazoase, potrivit express.co.uk.

Japonia, cunoscută pentru speranţa de viaţă lungă a locuitorilor ei, poate să îşi aroge titlul de patria celor mai vârstnici, între care Jiroemon Kimura a murit în iunie 2013 la 116 ani, el deţinând recordul de longevitate masculină, şi Masazo Nonaka, care a decedat în ianuarie, la vârsta de 113 ani când a fost desemnat bărbatul cel mai în vârstă din lume.

Potrivit Guinness, recordul de longevitate rămâne al lui Jeanne Calment, din Franţa, care a decedat în 1997 la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile.

Lidia Fecioru, despre cum îți dai seama dacă cineva te minte: ”Când un om ăși închide totul...”... Britanicii au găsit înlocuitor pentru prezervative! E de neimaginat ce folosesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x