Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin! (r)

Are cinci ani și a reușit să își ajute 1000 de colegi! Gestul incredibil pe care l-a făcut. „Este vorba despre amabilitate, mai ales acum, de sărbători”

O fetiță de numai cinci ani a reușit să-și ajute 1000 de colegi de la grădiniță, strângân bani la un stand unde a vândut ciocolată caldă și prăjituri. 

Katelynn Hardee, fetița de cinci ani

Katelynn Hardee, o elevă de la Breeze Hill Elementary School din Vista, California, a decis că vrea să strângă bani după ce a auzit un părinte la școală spunând că are dificultăți în a plăti pentru un program de masă după școală.

Tânăra de cinci ani a vorbit despre această problemă cu mama ei Karina, care i-a explicat că „uneori oamenii nu sunt la fel de norocoși”, deci cei care sunt capabili ar trebui să încerce și să fie „amabili și să dea” atunci când este posibil.

În încercarea de a-și ajuta colegii, Katelynn, careia toți îi spun Kiki, a înființat un stand pe 8 decembrie și și-a petrecut duminica vânzând cacao fierbinte, cidru și prăjituri. Eforturile ei au fost plătite în timp, iar ea a reușit să strângă 80 de dolari, ceea ce a dus la achitarea soldurilor pentru masa de prânz a peste 100 de elevi la propria școală elementară.

După ce au văzut succesul primului stand, Katelynn și mama ei au decis să își urmeze obiectivul, astfel să poată plăti soldurile de masă ale tuturor celor din întreg districtul școlar, fiind în total 1.206 de conturi. Karina a declarat pentru CNN că, făcând acest lucru, fiica ei speră că și alți elevi pot lua o gustare și un prânz pentru a-și „opri burticele”.

Citește și: Programul de sărbători a supermarketurilor, spitalelor şi farmaciilor din București

Cu ajutorul mamei sale, copilul de cinci ani a lansat „#KikisKindnessProject” și a început un strângere de fonduri online, având în vedere două ținte: mai întâi pentru a achita datoriile de prânz și apoi pentru a sprijini programele școlare care altfel ar fi înlăturate din cauza reducerilor bugetare.

Katelynn a creat un alt stand de cacao fierbinte pe 21 decembrie, iar voluntarii au oferit prăjituri și fursecuri pentru a ajuta la strângerea și mai multor bani. După o lungă zi de vânzare și cu ajutorul strângerii de fonduri online, echipa din spatele proiectului de fapte bune Kiki a strâns suma incredibilă de 15.000 de dolari, suficient pentru a achita toate soldurile pentru prânz.

Într-o postare pe pagina de strângere de fonduri, Karina a scris: „A fost o zi uimitoare! Suntem foarte recunoscători tuturor celor care au ieșit astăzi pentru a susține #KikisKindnessProject! Ne-am îndeplinit cel de-al doilea obiectiv și suntem în măsură să plătim prânzurile unificate Vista! La următorul nostru obiectiv!”

Citește și: Mesaje de Crăciun Fericit, SMS-uri și Felicitări! Cele mai frumoase urări pe care le poți trimite de Moș Crăciun

Pentru a sprijini programele școlare, echipa încearcă să strângă 50.000 de dolari. Este un obiectiv mare, dar Katelynn este la un început incredibil, iar hotărârea ei va fii de lungp durată.

Vorbind despre proiect, Karina a spus: „Este vorba despre amabilitate. Mai ales în acest sezon de sărbători și cu tot ceea ce se întâmplă în lume, avem nevoie de puțin mai multă amabilitate acolo”.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro