Antena Căutare

O fetiță în vârstă de 8 ani renunță la moștenirea uriașă pentru a se călugări: „Nu s-a uitat niciodată la televizor, la filme”

Devanshi Sanghvi a fost, până în această săptămână, moștenitoarea unei afaceri de familie cu bijuterii din orașul Surat, India.

O fetiță în vârstă de 8 ani renunță la moștenirea uriașă pentru a se călugări

captură video YouTube

Săptămâna asta, fetița în vârstă de opt ani a făcut parte dintr-o ceremonie pentru a-și anunța noua menire, aceea de a fi călugăriță.

Citește și: Femeia care a cheltuit o avere pentru a arăta ca Barbie. Transformarea ei este uluitoare și nu are de gând să se oprească aici

O fetiță în vârstă de 8 ani renunță la moștenirea uriașă pentru a se călugări

O fetiță de opt ani din India, care a refuzat să moștenească o avere de mai multe milioane de dolari, a devenit, în schimb, călugăriță, intrând într-un ordin religios.

Devanshi Sanghvi a fost, până în această săptămână, moștenitoarea afacerii de bijuterii din orașul vestic Surat, cunoscut la nivel local sub numele de „Orașul diamantelor” pentru importanța sa în comerțul global cu pietre prețioase, scrie Daily Mail.

Familia ei aparține, de altfel, jainismului, o religie străveche, care predică nonviolența, vegetarianismul strict și dragostea pentru toate creaturile, mari și mici.

Săptămâna aceasta, Devanshi Sanghvi a fost sărbătorită într-o ceremonie de patru zile pentru a-și anunța noua menire. La un moment dat, a fost văzută plimbându-se într-o trăsură trasă de un elefant, potrivit imaginilor distribuite în presa locală.

Miercuri, ea a ajuns la un templu pentru a-și schimba hainele cu o ținută simplă din bumbac alb.

Sanghvi era cunoscută printre membrii comunității Jain din Surat pentru evlavia ei chiar și în copilărie, potrivit unui martor la ceremonia de miercuri.

„Devanshi nu s-a uitat niciodată la televizor, la filme sau nu a mers la mall-uri și restaurante”, au spus aceștia, adăugând că fata a fost o prezență regulată la ceremoniile din templu.

Copilul este unul dintre cei mai tineri oameni care au participat la ceremonia „diksha” pentru a se depărta de plăcerile lumești.

Citește și: Locatarii unui bloc din Cluj au fost certați pentru că fac duș noaptea. Ce l-a deranjat așa de tare pe administratorul imobilului

Părinții lui Sanghvi au spus că aceasta a fost nerăbdătoare să devină călugăriță, potrivit presei locale. Se spune că familiile jainiste își încurajează copiii să intre în călugărie pentru a le spori statutul social al rudelor lor.

Afacerea familiei ei, fondată în 1981, are o avere netă de cinci miliarde de rupii (61 de milioane de dolari).

Jainismul are peste patru milioane de adepți în India. Mulți, cum ar fi familia lui Sanghvi, provin din comunități bogate.

Adepții aderă la o dietă vegetariană strictă, iar unii călugări și călugărițe își acoperă gura cu țesături pentru a-i împiedica să înghită accidental insecte.

Citește și: Ea este cel mai tatuat medic din lume. A petrecut 300 de ore la salon, dar oamenii o critică tot timpul: „Lumea evoluează”

Religia a fost criticată pentru unele dintre practicile sale, în special pentru tradiția de a ține posturi extreme până la moarte.

O fată de 13 ani din orașul Hyderabad, India, a intrat în comă și a murit în 2016, după ce a ținut un post de două luni, timp în care i s-a permis să bea apă caldă doar de două ori pe zi.

Părinții ei au fost acuzați de poliție pentru ucidere din culpă și au fost supuși oprobriului.

O femeie renova casa atunci când a descoperit sub covor o trapă ce ducea către o cameră secretă. Peste ce a putut să dea... Cerințele absurde pe care le-a avut o mireasă pentru invitații ei. Ce le-a putut cere înainte de marele eveniment...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x