Antena Căutare

O firmă israeliană a atras cinci milioane de dolari pentru o tehnologie de recunoaştere a feţelor acoperite cu măşti

Firma israeliană Corsight AI, care a dezvoltat o tehnologie de recunoaştere a feţelor acoperite cu măşti, ochelari sau ecrane de protecţie, a atras 5 milioane de dolari de la Awz Ventures, un fond canadian specializat în tehnologii de spionaj şi securitate, transmite Reuters.

Duminică, Corsight a anunţat că va folosi fondurile pentru a promova platforma şi a continua dezvoltarea acesteia.

În martie, compania chineză Hanwang Technology a anunţat că a creat o tehnologie care poate recunoaşte feţele oamenilor atunci când poartă măşti, aşa cum procedează mulţi din cauza coronavirusului.

Corsight a anunţat că oferă un sistem de recunoaştere facială capabil să proceseze informaţii oferite de camere video şi care poate răspunde dificultăţilor provocate de epidemia de coronavirus, în timpul căreia o mare parte din oameni au feţele acoperite parţial.

Tehnologia poate fi utilizată pentru a-i avertiza pe cei care nu respectă caarantina şi ies în spaţii publice purtând măşti, potrivit Corsight.

Dacă o persoană dintr-o organizaţie este diagnosticată cu COVID-19, sistemul poate produce rapid un raport referitor la persoanele care s-au aflat în apropierea persoanei bolnave, a arătat compania.

Corsight a mai spus că are sisteme permanente instalate în aeroporturi şi spitale europene, oraşe asiatice, departamente de poliţie şi puncte de trecere a frontierei sud-americane şi mine ţi bănci africane.

Corsight, înregistrată la Tel Aviv, a fost înfiinţată la sfârşitul anului 2019 şi are 15 angajaţi. Compania este o filială a Cortica Group, care a atras peste 70 de milioane de dolari pentru a dezvolta tehnologie de inteligenţă artificială.

Sursa : news.ro

Ce sunt sateliții Starlink, vizibili și pe cerul României? Spectacol ceresc neobişnuit, duminică seara... Un grup de elevi olandezi a revenit în Olanda din Caraibe navigând peste Atlantic, din cauza coronavirusului care a bloc...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x