Antena Căutare

O întrebare de clasa I i-a băgat în sperieți pe părinţi. Care este răspunsul corect?

Un copil de 7 ani a fost depășit de o problemă de matematică. Și nu ar fi nimic extraordinar, dacă același lucru nu li s-ar fi întâmplat și părinților săi.

Un copil de 7 ani a fost depășit de o problemă de matematică. Și nu ar fi nimic extraordinar, dacă același lucru nu li s-ar fi întâmplat și părinților săi.

Louise Bloxham, mama baiatului, a postat pe Twitter întrebarea cu pricina. Greșind răspunsul, aceasta a apelat la Michael Rosen, profesor de literatură pentru copii, de la Universitatea din Londra.

Iată cum suna problema de matematică ce le-a dat mari bătăi de cap: "Mai mulți oameni circulă cu trenul. La prima stație, 9 oameni coboară și 7 urcă. Sunt în total 63 de persoane. Câți oameni se aflau în tren, la început (înainte de stație).?"

Majoritatea oamenilor de pe Twitter au declarat că răspunsul corect ar fi 65. Dacă scazi cele 17 persoane care au urcat în tren din 63 de oameni, obţii 46 de oameni. Apoi, adunaţi cu cei 19 din prima afirmaţie, care au coborât, şi obțineți 65, nu?

Se pare că este total greșit. În conformitate cu numeroasele răspunsuri primite de Louise pe Twitter, răspunsul oficial este 46.

Sursa: descopera.ro

Cinci ore pe noapte, făcea doar ASTA, în pat! Iubitul nu a mai rezistat și a părasit-o... Este sau nu real? Imaginea care a dat fiori românilor: Un OZN a fost surprins lângă Timişoara (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x