Antena Căutare

O navă a Poliţiei de Frontieră a revenit în România după ce a participat la 89 de misiuni în Marea Egee

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, pe data de 9 iulie, poliţiştii de frontieră, membrii ai echipajului navei maritime MAI 1101 din dotarea Gărzii de Coastă, s-au întors acasă, după o misiune Frontex care s-a desfăşurat în Marea Egee timp de trei luni.

Nava Poliţiei de Frontieră care a supravegheat frontierele Europei din Marea Egee timp de trei luni, a revenit în ţară, ambarcaţiunea participând în această perioadă la 89 de misiuni şi la opt acţiuni de căutare şi salvare.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, pe data de 9 iulie, poliţiştii de frontieră, membrii ai echipajului navei maritime MAI 1101 din dotarea Gărzii de Coastă, s-au întors acasă, după o misiune Frontex care s-a desfăşurat în Marea Egee timp de trei luni.

În perioada 1 aprilie - 30 iunie, nava maritimă de patrulare MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă a participat la misiunea "Poseidon 2019", organizată sub egida FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă).

Operaţiunea s-a desfăşurat în Marea Egee şi cele două echipaje, aflate prin rotaţie la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, au executat misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

"Pe durata operaţiunii, poliţiştii de frontieră români au executat 89 de misiuni în Marea Egee, timp în care nava Gărzii de Coastă a efectuat 910 ore de patrulare. În această perioadă, poliţiştii de frontieră români au participat la 8 acţiuni de căutare şi salvare (Search and Rescue) pe mare, în urma cărora au salvat, transbordat şi transportat, în total, 351 de persoane (126 de femei, 175 bărbaţi şi 50 de minori), care se aflau pe diferite ambarcaţiuni în apele Mării Egee, în încercarea de a ajunge în spaţiul european", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Sursa citată menţionează că în aceste cazuri, la bordul navelor româneşti, au fost derulate acţiunile specifice (triere şi evaluare medicală), ulterior persoanele în cauză fiind transportate în porturile greceşti şi predate autorităţilor, pentru efectuarea procedurilor specifice.

În perioada 1 iulie - 30 septembrie, Poliţia de Frontieră Română a detaşat, în zona operaţională a misiunii Frontex din Grecia, o altă navă maritimă de supraveghere, MAI 1104, cu un echipaj format din 26 de poliţişti de frontieră.

Timp de aproximativ 3 luni, nava Gărzii de Coastă urmează să execute, în apele Mării Egee, misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "Poseidon 2019" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Sursa : news.ro

Detalii șocante despre accidentul din Băcești. Copilul decedat a tras de volan... Nivel de radiații alarmant detectat în mare! Acolo s-a scufundat un submarin rusesc în anul 1989: „Vom examina totul foa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x