Antena Căutare

O operatie de succes: Gemenele cu capetele lipite au fost separate!

Cele doua fetite gemene care s-au nascut cu capetele lipite au fost in sfarsit separate de catre doctorii britanici. Rital si Ritag Gaboura, in varsta de 11 luni, au supravietuit, desi sansele lor erau de unu la zece milioane.

Copiii au suferit o operatie de patru ore la un spital din Londra. Cele doua surori, nascute in Sudan, au fost aduse de parintii lor, ambii doctori, in Marea Britanie, tocmai pentru aceasta procedura. Insa, din cauza drumului anevoios, inima lui Ritag a inceput sa cedeze.

Din acest motiv, gemenele au fost separate in patru etape. Primele doua operatii au avut loc in luna mai, in iunie le-a fost apoi inserat tesutul necesar, iar pe 15 august doctorii au efectuat procedura de separare propriu-zisa.

Pentru a face rost de bani pentru operatie, parintii au apelat la fundatia de caritate "Facing the world", care a aranjat totul pentru separarea fetitelor.

2011/09/19//378526-bebelusi_cu_craniile_lipte_2.jpg

"La doar doua zile de la procedura chirurgicala, micutele se jucau si radeau ca inainte. Foarte curand, parintii le vor putea lua acasa sanatoase", au declarat cei de la organizatie.

Rital si Ritag au suferit de o boala rara, numita craniopagus. In aproximativ 3 cazuri din patru, gemenii sunt lipiti in partea toracica. Insa numai in 4% din cazuri craniile sunt lipite, majoritatea bebelusilor care se nasc cu aceasta afectiune nerezistand nici macar 24 de ore.

FOTO: Dailymail.co.uk

Interpolul confirma cazul baiatului care si-a ingropat tatal in padure de 5 ani... FOTO! Top 10 poze socant de triste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x