Antena Căutare

O pictură considerată copie a fost atribuită lui Botticelli

O pictură aflată în colecţia Muzeului Naţional al Ţării Galilor, considerată copie a stilului maestrului italian Sandro Botticelli, a fost analizată şi confirmată ca lucrare originală, scrie BBC.

Tabloul vechi de 400 de ani, care o înfăţişează pe Fecioara cu pruncul, a fost investigat de experţii emisiunii BBC Four „Britain's Lost Masterpieces”.

Bendor Grosvenor, prezentator al show-ului, a spus: „Când am văzut prima dată tabloul în depozitul muzeului, am fost izbit de extraordinara frumuseţe a feţei Madonnei. Părţi din el mi-au amintit de cel mai cunoscut tablou al lui Botticelli, «Naşterea lui Venus». Acum sunt convins că Botticelli a avut un rol important în realizarea lui şi sunt încântat că va fi din nou expus public”.

Pictura a fost lăsată moştenire de Gwendoline Davies muzeului din Cardiff, însă originile ei au fost puse sub semnul întrebării deşi donatoarea era convinsă că este un Botticelli adevărat.

Analiza experţilor a demostrat că în realizarea ei a fost folosită tehnica unică a studioului lui Botticelli.

Dovedit ca fiind lucrare a maestrului florentin, tabloul este expus la Cardiff.

Adam Webster, de la Muzeul Naţional, a spus: „Rezultatele sunt impresionante şi demonstrează rolul crucial pe care îl are conservarea în înţelegerea moştenirii noastre”.

Sursa : news.ro

Sibiul dă startul târgurilor de Crăciun... Dancila si Iohannis s-au impacat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x