Live acum
Prime Time 20:30Film: Eroi de Sacrificiu

O reclama Calvin Klein, interzisa pentru ca "promoveaza violul"

Calvin Klein provoaca din nou controverse. Cea mai recenta campanie publicitara pentru Calvin Klein Jeans a fost interzisa in Australia, dupa ce Advertising Standards Bureau, autoritatea care reglementeaza reclamele pe continent, a precizat ca aceasta "sugereaza violenta si violul".

Lara Stone, modelul care este imaginea brand-ului, sta pe spate in aceasta fotografie, in poala unui barbat imbracat doar in blugi, care o tine de par, iar un alt barbat se afla deasupra sa. Scena pare ca se desfasoara intr-un parc din mediul urban.

VEZI spotul interzis!

Reclama face parte, se pare, dintr-o serie. Insa cea care ilustreaza acest articol este cea care i-a determinat pe activisti sa spuna ca sunt folosite imagini din timpul unui viol in grup pentru a vinde haine.

Guvernul australian a cerut inlaturarea panourilor publicitare cu aceste reclame. "Consiliul a decis ca, desi actul in cauza poate fi consensual, impactul general si impresia cea mai probabila este ca scena sugereaza violenta si violul", a spus un purtator de cuvant, citat de New York Daily News.

Reclamele provocatoare nu sunt ceva nou pentru designer si aceasta marca. In New York City, anul 2008, locuitorii din Soho au protestat fata de un panou publicitar urias care o prezenta pe actrita Eva Mendez in timp ce se imbratisa, intr-un mod nu tocmai ortodox, cu doi barbati.

Sursa: Jurnalul National

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro